Sztárjelöltünk Milwaukeeban debütál a profiknál

Darányi Zsolt a magyar és a kanadai boksz egyik nagy tehetsége. Profinak állt, és pénteken be is mutatkozik.

Ch. Gáll András
2014. 08. 15. 5:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Darányi Zsolt, az idei Bocskai István ökölvívó-emlékverseny 69 kilós győztese szombaton (magyar idő szerint vasárnap hajnalban) bemutatkozik a profik között. A 19 éves reménység régóta Torontóban él családjával, itt is kezdett bokszolni, s ez idáig négy kanadai (korosztályos) és két magyar bajnoki címmel rendelkezik. A 186 centis, nyurga fiatalember idén januárban részt vett a magyar válogatott kubai edzőtáborozásán, majd megnyerte Debrecenben a Bocskai-emlékversenyt, a döntőben az orosz Tamerlan Magomedovot legyőzve.

Ezek után visszatért Torontóba, ahol edzőjével, az 1992-es olimpia bronzérmesével, Chris Johnsonnal készült tovább. A magyar amatőr ökölvívás szempontjából hideg zuhanyként érkezett a hír június 6-án, hogy Darányi profi szerződést írt alá a Top Rank Boxing menedzserirodával, név szerint Cameron Dunkinnal.

Persze mindenki a saját szerencséje kovácsa, és Darányinak szombaton, augusztus 15-én Milwaukeeban lehetősége nyílik rá, hogy megtegye az első lépést deklarált nagy álma, a világbajnoki cím felé. A Tripoli Shrine Centerben bemutatkozik a profik között, kisközépsúlyban, ellenfele az ugyancsak debütáló Jordan Haasch lesz.

Ha győz, a siker ugyanúgy Magyarországé, mint Kanadáé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.