Újabb bronzok kerültek magyar nyakakba

A 15 éves Tóth Lili Anna akadályfutásban lett harmadik. Bokszban és gerelyhajításban is jók vagyunk.

GB
2014. 08. 25. 15:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nap első bronzérme az ökölvívócsarnokban született meg, ahol a 60 kilogrammos, egri Könnyű Richárd vasárnapi elődöntős veresége után összeszedett, magabiztos teljesítménnyel, egyhangú pontozással győzte le a japán Hoszaka Gót.

Az atlétikapályán három magyar fiatal volt érdekelt, s mindhárman a dobogó alsó fokára állhattak fel a nap végén: Bajnok Eszter hármasugrásban, Schmölcz Márk Xavér gerelyhajításban, Tóth Lili Anna 2000 méter akadályon végzett a harmadik helyen.

Bajnok, a Favorit AC Kaposvár sportolója nagyszerűen versenyzett, s egyéni csúcsot jelentő 13,01 méteres ugrással szerezte meg a bronzot. A 16. születésnapját szeptemberben ünneplő dombóvári Tóth Lili Anna szintén egyéni rekordot (6:31,92 perc) ért el, méghozzá több mint tíz másodperccel megjavítva eddigi legjobbját, csak egy kenyai és egy etióp futó tudta megelőzni. A tatabányai Schmölz Márk Xavér 72,40 méterig jutott.

A csütörtökig tartó második ifjúsági olimpián Magyarországot 16 sportágban – asztaliteniszben, atlétikában, cselgáncsban, kajak-kenuban, kerékpárban, kosárlabdában, ökölvívásban, öttusában, sportlövészetben, súlyemelésben, teniszben, tornában, triatlonban, úszásban, vitorlázásban és vívásban – 57 sportoló képviseli. A kínai játékokon több mint 200 országból csaknem 3800, 15 és 18 év közötti versenyző méri össze erejét 28 sportágban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.