Világválogatottal áll ki Ancelotti a Sevilla ellen

Gareth Bale a hátsó udvarában emelné magasba a Szuperkupát.

Ch. Gáll András
2014. 08. 12. 6:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd este 20.45 órakor hivatalosan is megkezdődik a 2014–2015-ös európai futballidény. A kontinens peremén ugyan, Walesben, a Cardiff City Stadiumban, de fontos összecsapással. A két spanyol klub, a Real Madrid és a Sevilla az európai Szuperkupáért csap össze egy olyan mérkőzésen, amely az egyik legfényesebb madridi csillag, Gareth Bale jutalomjátéka lehet. Bale 25 éve Cardiffban született, és bár sohasem volt a Cardiff City igazolt labdarúgója, tíz walesi válogatottsága alkalmával négy gólt rúgott ezen a pályán.

Bale-nek – bizonyos számítások szerint a világ legdrágább labdarúgójának – jól megy a Sevilla ellen. Az elmúlt idényben, amikor a Bernabéu-stadionban 7–3-ra verték az andalúzokat, a walesi szélső két-két góllal és gólpasszal vette ki a részét a győzelemből. Igaz, Carlos Bacca, a Sevilla kolumbiai válogatott csatára sem panaszkodhat, két meccsen hármat vágott a fővárosiaknak, s abból az egyiket meg is nyerték 2–1-re, érdemben véget vetve a Madrid bajnoki címről szőtt álmainak.

Visszatérve a nagy esélyeshez: a Real Madrid várható kezdőtizenegye minden idők legdrágább futballcsapata, a BBC szerint 400 millió font, mintegy 160 milliárd forint az értéke, ebből az összegből a 4-es metró fele majdnem kijött volna S a kispad értéke sem piskóta: Navas, Arbeloa, Marcelo, Varane, Nacho, Isco, Illarramendi, Xabi Alonso, Di María, Khedira, Jesé együttes „bekerülési költsége” is meghaladja a 120 millió fontot

 

Carlo Ancelotti és a Sevilla régi ismerősök: 2007-ben, a monacói II. Lajos-stadionban a Milan – Ancelottival a kispadon – 3–1-re verte az andalúzokat a Szuperkupa-meccsen, amit három nappal azt követően rendeztek, hogy Antonio Puerta, a Sevilla labdarúgója tragikus körülmények között, a pályán elhunyt. Abból a Sevillából a csapatkapitány Fazio most is pályára lép.

UEFA Szuperkupa (20.45 óra, TV: Sport1, DigiSport1)

Real Madrid–Sevilla

Cardiff City Stadium, v.: Mark Clattenburg (angol)

Real Madrid: Iker Casillas – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao – Modric, James Rodríguez, Kroos – Bale, Benzema, C. Ronaldo

Sevilla: Beto – Coke, Pareja, Fazio, Moreno – Carriço, Krychowiak – Reyes, Aspas, Vitolo – Bacca.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.