Köröznek tizenegy bundázó válogatott labdarúgót

Rafa Burgos, a Győr és a Kecskemét egykori játékosa is érintett lehet a Szingapúrból irányított csalásokban.

Ch. Gáll András
2014. 09. 02. 8:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A salvadori főügyészség letartóztatási parancsot adott ki tizenegy válogatott labdarúgó, valamint két nicaraguai és egy mali–szingapúri kettős állampolgárságú mérkőzésszervező ellen fogadási csalás vádjával. A tizenegy salvadori játékos: Miguel Montes, Dagoberto Portillo, Dennis Alas, Marvin Gonzalez, Montiagudo Romeo, Miguel Grenadian, Mordecai Henriquez, Ramon Sanchez, Cristian Castillo, Darwin Bonilla és Osael Romero.

A mali–szingapúri állampolgárságú mérkőzésszervező neve Gaye Alasanne, a két nicaraguai közvetítő, akik a pénzt átadták a játékosoknak és segédkeztek a bundameccsek leszervezésében, Mauricio Collado és Yaser Arauz.

A vád szerint 2009 és 2013 között lejátszott mérkőzések eredményét befolyásolták a bűnözők, többek között egy 2010-es Costa Rica–Salvador barátságos mérkőzést is, amelyet 2–1-re megnyert Costa Rica. Ezen a meccsen játszott a salvadori válogatottban Rafa Burgos, a Kecskemét és a Győr egykori labdarúgója is, de ő nem szerepel azok között, akik ellen elfogatási parancsot adtak ki.

A szóban forgó bűnözői kör Wilson Raj Perumal bandájához tartozik. Perumal jelenleg is Magyarországon tartózkodik, nincs letartóztatásban, egyes hírek szerint egy vádalkunak köszönhetően, bár ezt az illetékesek nem erősítették meg. Perumallal a Facebookon keresztül most is minden további nélkül lehet érintkezni, ha az ember kéri, még tippeket is ad bizonyos mérkőzésekre

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.