Száz százalék magyar

Ilyet rég láthattunk honi pályán.

2014. 11. 23. 11:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dunaújváros: Nagy G. - Villám, Farkas V., Sárközi, Csehi - Lázár, Nikházi - Böőr, Petneházi, Zsótér - Orosz
Paks: Molnár P. - Vági, Gévay, Kovács G., Báló - Kecskés, Tamási - Kulcsár, Bartha, Bertus - Haraszti.

Így állt fel a két csapat, ráadásul mindkettőt magyar edző, Dobos Barna, illetve Csertői Aurél irányítja.

A Paksnál évek óta kőbe vésett alapszabály, hogy csak magyar futballistákat szerződtet, nem ilyen szigorúan, de sokáig a Haladás is hasonló elvet követett, a honosított Predrag Bosnjak jelentett némi kivételt. Így az elmúlt években e két csapat játszhatott többé-kevésbé száz százalék magyar meccset.

A Haladás ebben az évben módosított az elvein – az eredmény legalábbis elgondolkodtató. A Paks kitart a felfogása mellett, akkor is, ha a csapat éppen kijut a nemzetközi porondra, akkor is, ha a kiesés ellen harcol, s akkor is – mint idén – éppen a dobogóért küzd.

A Dunaújvárosnak éppenséggel lett volna oka arra, hogy pánikszerűen bevásároljon levitézlett légiósokból, mert kudarcot kudarcra halmozott az idény elején. Ehelyett higgadtan dolgozott tovább, inkább a külföldiek szorultak a kispadra.

Csak így tovább, Paks és Dunaújváros! Várjuk a követőiket!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.