időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Obama elnök feleségét is várjuk a kongresszusra

FT
2014.12.13. 18:40

Jövőre Budapest lesz a szabadidősport fővárosa.

Az elmúlt napokban a TAFISA vezetői informálódtak a jövő évi kongresszus előkészületeiről, majd a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) szervezésében sajtótájékoztatót tartottak a Pesti Vigadóban. A sajtókonferencián részt vett a TAFISA vezérkara, Simicskó István sportért felelős államtitkár, Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke és Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója.

A budapesti kongresszustól mind a TAFISA, mind a hazai szabadidősport szövetség a terület megerősödését várja. „Bízom benne, hogy sportpolitikai szempontból tovább erősödünk, hiszen egyrészt olyan témákat tárgyalunk, melyek a fejlődés lehetőségét hordozzák magukban, másrészt igen fontos személyiségek tervezik részvételüket a világból. A TAFISA-nak 160 országban 280 tagszervezete van, és a Fidzsi-szigetektől Izlandig érkeznek majd vendégek a jövő októberi kongresszusra. Rajtuk kívül olyan, világszerte ismert személyiségeket is meghívunk, mint Michelle Obama (nyitóképünkön az amerikai elnök felesége – a szerk.) és Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár. Azt szeretnénk, hogy Budapest történelmi szerepet játsszon a világ szabadidősportjának életében, hogy a kongresszuson olyan témák kerüljenek terítékre, amelyek által jobb lesz a világ” – mondta Wolfgang Baumann, a TAFISA főtitkára.

„Nagy megtiszteltetés a Magyar Szabadidősport Szövetségnek, hogy Budapest rendezheti a 24. TAFISA világkongresszusát. Magyarország sportnagyhatalom, ott volt az olimpiai mozgalom bölcsőjénél, fontos kérdésként kezeli az egészséges életmód, a mozgás és a sport jelentőségét” – fogalmazott Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke.

Simicskó István sportért felelős államtitkár kiemelte: 2015-ben Budapest lesz a világ szabadidősportjának fővárosa. „Sportszerető nemzet vagyunk, a cél pedig az, hogy sportoló nemzetté is váljunk. Ennek eléréséhez három fő irányt fogalmaztunk meg. Azt, hogy minden gyermek sportoljon, hogy minél több sporteseményt és sporttal kapcsolatos konferenciát hozzunk Magyarországra és hogy minél több, a sportolásnak helyet adó létesítményt építsünk. Jövőre hazánk 41 rangos sportrendezvénynek ad otthont, ezek közül az egyik nagyon fontos esemény a TAFISA kongresszusa” – mondta el Simicskó István.

A MOB nagy örömmel áll a rendezvény mellé – szögezte le Fábián László sportigazgató. „A Magyar Olimpiai Bizottság immár felöleli a hazai sport teljes területét. Nemcsak az olimpiai sportok tartoznak a szervezet alá, hanem a szabadidősportok is, akárcsak a fogyatékosok sportja, az egyetemi és diáksport, valamint a nem olimpiai sportágak. A területek szoros kapcsolatban, sőt, helyenként átfedésben vannak, és csak ezek egységével érhető el, hogy a társadalom egésze aktív életet élhessen” – fogalmazott Fábián László.

A TAFISA 1991-es alapítása óta folyamatosan növekszik, s egyedi szerkezetének köszönhetően az egész világon képviseli a szabadidősportot. Nonprofit szervezet, amely aktívan együttműködik a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, az Európai Bizottsággal, a UNESCO-val és az Egészségügyi Világszervezettel.Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.