Trefilov, az orosz edző-diktátor már a meccs előtt üvöltött

A spanyolok a lengyelek feletti 29–22-es győzelemmel nyitották a női kézilabda-Eb győri csoportját.

Ch. Gáll András
2014. 12. 07. 19:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a kelet-európai típusú edző mintapéldányát meg kellene határozni, a román Tadici és az orosz Trefilov lehetne a kiindulási alap. Előbbi feje már a magyar–horvát közös rendezésű Európa-bajnokság első debreceni mérkőzésén többször céklavörösbe fordult, mert a románok bántóan sima, 27–19-es vereséget szenvedtek a norvégoktól.

Trefilov már előbb megkezdte a maga szokásos műsorát: lengyel kollégám arra panaszkodott, hogy a hatvanperces orosz edzés alatt hiába próbált telefonálni, semmi mást nem hallott, csak az orosz szövetségi kapitány folyamatos üvöltözését. Pedig hol volt még a meccs

A győri A csoport nyitányán a spanyolok játszottak a lengyelekkel, és valóban ez volt a szereposztás, hisz végig vezetve, 29–22-re lemosták őket. A vadonatúj Audi Arénában erős félház figyelte a nyitómeccset. A bemutatásnál Macarena Aguilart dörgő taps, Nerea Penát szórványos fütty fogadta, hisz előbbi az ETO, utóbbi a Ferencváros játékosa. Így Macarena tulajdonképpen hazai pályán érezhette magát, és mint érdeklődésemre elárulta, ez nagy örömmel töltötte el: „Csak jót mondhatok, mert remekül játszottunk, nagyszerű helyszínen, jó közönség előtt. Tíz napja már találkoztunk a lengyelekkel, ez nem könnyítette meg a helyzetünket, de fejben is nagyon rendben voltunk. A kapusteljesítményünk, a védekezésünk, a támadásunk mind olyan volt, ahogyan én a kézilabdát elképzelem.”

Bizsergető emlék, hogy tavaly az újvidéki vb-nyolcaddöntőben a mieink simán elintézték a spanyolokat 28–21-re, de abból a garnitúrából sérülése miatt hiányzott Carmen Martín; most viszont újra csatasorba állt, és régi szokását megőrizve még mindig képtelen hibázni.

Szóval, a spanyolokat is tanácsos roppant komolyan venni. Persze, kiket nem?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.