2024-es olimpia: egyre több a vetélytársunk

A Német Olimpiai Bizottság úgy döntött, hogy Hamburggal pályázik a 2024-es nyári játékok megrendezésére.

BuL
2015. 03. 17. 11:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DOSB nyolctagú vezetése hétfőn választott az északi kikötőváros és Berlin között, de ezt szombaton még a közgyűlésnek is jóvá kell hagynia.

Mindkét város múlt hétvégén mutatta be terveit, Hamburgnak több létesítményt kellene megépítenie, Berlinben ugyanakkor a legtöbb helyszín már készen áll. A DOSB felkérésére elvégzett telefonos közvélemény-kutatás múlt kedden közölt eredményei szerint Hamburgban a lakosok 64, Berlinben pedig 55 százaléka támogatja az olimpiai pályázatot.

Mostanáig – a németeken kívül – Boston és Róma jelezte, hogy a 2024-es olimpiáért versenybe száll, míg Párizs, Baku, Doha és Isztambul az érdeklődését fejezte ki, akárcsak Durban, amely azonban időközben, úgy tűnik, letett a kandidálásról. Legalábbis a dél-afrikai sportminiszter két és fél hete irreálisnak nevezte a jelentkezést.

A Magyar Olimpiai Bizottság a február 6-ai közgyűlésén úgy döntött, javasolja Budapest városának és Magyarországnak, vizsgálja meg a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésének lehetőségét.

A jelentkezési határidő szeptember 15., a házigazdáról 2017-ben, Limában dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Kevéssel ama vizes-vb után, amelyet beugróként Magyarország rendez 2017 nyarán. A lakosság hatvan százaléka támogatná, ha Budapest pályázna az olimpiára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.