A Ferencváros a csarnokban is tarolt szombaton

Kilencgólos előnyt szerzett az FTC a Blomberg-Lippével szemben a női kézilabda KEK negyeddöntőjében.

WL
2015. 03. 07. 16:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyakorlatilag csak 2-2-ig volt szoros az állás, utána a Ferencváros – elsősorban Tomori Zsuzsa átlövései, Szucsánszky Zita büntetői és Kovacsicz Mónika szélsőgóljai révén – fokozatosan elhúzott a többnyire rohanós játékkal próbálkozó németektől. Az első félidő második felében már állandósult a hét-nyolc gólos különbség, a szünetre 18-11-es hazai előnynél vonultak el a csapatok.

A második játékrészben sem tudtak sokáig közelebb zárkózni a vendégek, a 40. percben 25-17-et mutatott az eredményjelző a ferencvárosiak javára. Ezután viszont jött egy ötperces hazai gólszünet, így 25-20-ra följött a Blomberg. A Fradi azonban újabb energiákat mozgósított, és elsősorban a 11 gólig jutó Szucsánszky vezérletével elhúzott 33-22-re. A végén a gólkülönbség tíz alá csökkent, de a látottak alapján a kilenctalálatnyi előnynek is elegendőnek kell lennie a kinti összecsapáson.

A visszavágót jövő vasárnap rendezik Blombergben. A párharc győztese a lengyel MKS Lublin és a dán Midtjylland csatájának továbbjutójával találkozik majd az elődöntőben.

Női KEK, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Blomberg-Lippe (német) 34-25 (18-11)


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.