Apja nyomdokain jár az ifjabb Schumacher

A 15 éves Mick Schumacher a jövőben a fiatal tehetségek számára kiírt Forma–4-ben fog versenyezni.

MD
2015. 03. 02. 13:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A holland istálló tulajdonosa, Frits van Amersfoort azt mondta, a német versenyző tudása meggyőzte őket, s remélik, sikeres lesz az első közös szezon. Mick Schumacher az előző idényben második lett a német utánpótlás gokartbajnokságban.

A 2012-ben visszavonult, 46 éves Michael Schumacher minden idők legeredményesebb F1-es pilótája. 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelben, és súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Sokáig mesterséges kómában tartották, majd fokozatosan felébresztették, néhány hónapja pedig a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de kérdéses, hogy a rehabilitációs időszak meddig fog tartani.

Ő maga is gokartversenyeken kezdte karrierjét, és balesetéig fia autósportos útját is egyengette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.