Berki Krisztián teljes nyugalmat szeretne

Olimpiai bajnokunk vállműtétje után már otthon lábadozik. Csuklókörzés és könyökhajlítás az „edzéstervben”.

FT
2015. 03. 17. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Torna Szövetség tájékoztatása szerint Berki Krisztián legkorábban jövő héten, a varratok kiszedése után áll a sajtó rendelkezésére, addig az érdeklődők megértését kéri. Az UTE olimpiai bajnok, háromszoros vb-aranyérmes és hatszoros Eb-1. tornászának a sebét újrakötözték, de már csak egy kis ragasztás van rajta, így a sikeres műtétje után rögzítő kartartóval hagyhatta el a Sportkórházat, ahova mestere, Kovács István ment érte.

Az első gyógytornára már hétfőn délután sor került, kedden reggel pedig másodszor is foglalkoztak vele. Egyelőre csak kisebb gyakorlatok, mint például csuklókörzés, könyökhajlítás szerepelt az „edzéstervében”, a cél, hogy jobban elinduljon a vérkeringés. Berki Krisztián a hetet otthon tölti, a gyógytornász is a lakásán keresi fel, csütörtökön megy vissza kontrollra. Amennyiben a varratok kiszedése után minden a tervek szerint alakul, a jövő héten a gyógytornát már a tornacsarnokban folytatja.

„Köszönöm, jól vagyok. A hét végén még sokat gondoltam a műtétre, de hétfőn reggel úgy mentem be, hogy egyáltalán nem izgultam. Az operációból annyira emlékszem, hogy sürögtek-forogtak körülöttem a műtőben, aztán elaludtam, és már a kórteremben ébredtem fel. Ugyan van fájdalmam, de jóval kisebb, mint amire számítottam, inkább csak húzódik a seb. Az egész sokkal jobb, mint amikor a bokámat műtötték, hiszen járóbeteg vagyok. A hetet szeretném teljes pihenéssel tölteni otthon, így most a regenerálódáson kívül semmi mással nem kívánok foglalkozni. Remélem, minden a tervek szerint alakul, és akkor jövő héten már a tornacsarnokban végezhetem a rehabilitációt” – nyilatkozta Berki Krisztián, aki a Facebookra posztolt fotója alapján a kórházban a Bibliát tanulmányozva lépett a gyógyulás útjára.

A 30. születésnapját szerdán ünneplő versenyző a műtét utáni felépülés miatt biztosan kihagyja az április 13. és 19. között sorra kerülő montpellier-i Eb-t. A glasgow-i olimpiai kvalifikációs vb október 24-én kezdődik, ezen Berkinek érmet kell szereznie a riói kvótához.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.