Biztos az Eger második helye a BL-ben

A ZF-Eger 7-6-ra legyőzte üldözőjét, a szerb Radnicki Kragujevacot.

HZS
2015. 03. 04. 21:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az oda-visszavágós rendszerű, főcsoportos küzdelemsorozat hatodik játéknapján a hevesi alakulat abban a tudatban szállhatott vízbe a Bitskey-uszodában, hogy ha nyer, 4 pontos előnyre tehet szert szerb riválisával szemben. Ami azt jelenti, hogy az eddig mindenkit odahaza és idegenben is legyűrő olasz elitgárda, a biztos csoportelsőnek tetsző Pro Recco mögött megtartja második helyét, ami továbbjutási pozíciónak számít a 12 csapatos, 2 csoportos főtábla 6 legjobbjának majdani szuperdöntője szempontjából.

Az A jelű hatosban a Recco és a szuperdöntőnek otthont adó, ennél fogva automatikusan finalista CNA Barceloneta mellett a harmadik továbbjutó helyért folyik a harc. A hazaiakat az is ösztönözhette, hogy a kragujeváci első összecsapáson, február 11-én egyetlen góllal, 12-11-re alulmaradtak szerdai ellenfelükkel szemben.

Egerben is a vendégek kezdtek jobban, de az egyenlítés nem sokáig váratott magára (1-1). Annál többet kellett várni az újabb találatokra, amelyekből az elsőt – büntetőből – Erdélyi Balázs szerezte már a második negyedben, erre azonban két szerb gól is érkezett válasz gyanánt, így 3-2-es vendégelőnynél vonulhattak el a nagyszünetre a csapatok. A harmadik játékrész érdemi fejleményeként Lőrincz Bálint lőtt gólt (3-3), többször azonban nem zörrentek a hálók ebben a nyolc percben, vagy mert eltékozolták a lehetőségeiket a felek, vagy mert a kapu helyett a kapufán landoltak a lövések.

A befejező negyedben Erdélyi egyéni akció végén volt eredményes, majd Boris Vapenski következett, viszont ötméteresből szépített a szerb csapat (5-4). Szivós Márton szabaddobásból bombázott a kapuba öt perccel a lefújás előtt (6-4), 6-5 után pedig Uros Cuckovic talált be (7-5). Bő egy perc volt hátra, amikor megint közelebb került a kragujeváci együttes, de egyenlítésre már nem futotta erejéből, nyert 7-6-ra az Eger.
A magyar bajnok a BL következő játéknapján, március 25-én a görög Olimpiakosz vendége lesz Athénban.

A Szolnok magabiztos, 17-12-es győzelmet aratott a Galatasaray vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának főtábláján, így szinte biztos, hogy továbbjutó első három hely valamelyikén végez, azaz ott lesz a hatos döntőben.

A magyar csapat már az első negyedben jelentős előnyre tett szert, ebben a legnagyobb szerepe Varga Dénesnek volt, a 2013-ban a világ legjobbjának választott olimpiai és világbajnok egymaga három gólt szerzett a nyitófelvonásban. A Szolnok a folytatásban magabiztosan tartotta előnyét, a török együttesnek nem volt esélye a felzárkózásra, a hajrára pedig el is fáradt, ezt pedig kihasználta a vendégcsapat és sima győzelmet aratott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.