Bronzérmes a magyar férfi futócéllövő csapat

Megismételtük a vébén nyújtott teljesítményt, így megvan a második érmünk a tornán.

GB
2015. 03. 04. 15:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a magyar trió 1701 körös összteljesítménnyel zárta a 60 lövéses versenyt, s ezzel a győztes oroszoktól három, a második csehektől pedig egy körrel maradt el.

Egyéniben Sike József volt a legjobb, aki 571 körrel a hetedik helyen végzett. Sike a 30 lassú lövés után még a második helyen állt a 19 fős mezőnyben, a gyors szakaszban azonban visszacsúszott, s lemaradt az éremmeccsekről. Boros 566 körrel a kilencedik, míg Tasi 564-gyel a tizedik helyen fejezte be az olimpia műsorán nem szereplő számot.

Az elődöntőbe az orosz Makszim Sztyepanov és Dmitrij Romanov, valamint a finn Tomi-Pekka Heikkilä, illetve a svéd Emil Martinsson jutott be. Sike az alapversenyben negyedik finn lövőtől három körrel kapott ki.

Az ebben a számban a tavalyi világbajnokságon is harmadik futócéllövők a magyar csapat második érmét szerezték az Eb-n, korábban Major Veronika győzött a junior futócéllövők 40 vegyes számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.