Erdei „Madár” utolsó ellenfelét söpörné el Szellő

Szellő Imre március 14-én grúz Szalva Jomardasvilit verné el, aki Erdei „Madár” Zsolt utolsó ellenfele volt.

Deák Zsigmond
2015. 03. 02. 15:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferobox Event március 14-én, a ceglédi Gál József Városi Sportcsarnokban rendezi idei első profiökölvívó-gáláját, melynek főmérkőzésén a helyiek kedvence, Szellő Imre (4-0) lép ringkötelek közé. Az amatőrök között Eb-bronzérmes, olimpiai és vb-5. cirkálósúlyú kiválóság eredetileg a magyar bajnoki övét tette volna kockára Bozai Gyula ellen, de a kihívó egy hete súlyos csigolyasérülést szenvedett, így kénytelen volt lemondani a párharcot.

Helyettesét külföldön kereste a hazai istálló, s meg is találta Szalva Jomardasvili (mérlege 40-11-2) személyében. A 28 éves grúz nem ismeretlen itthon sem, hiszen ő volt Erdei „Madár” Zsolt ellenfele legendánk tavalyi búcsúmérkőzésén, s küzdőképességét tíz meneten át bizonyította, igaz, egy kategóriával lejjebb, cirkáló- helyett félnehézsúlyban. Legutóbbi két mérkőzésén kiütéssel diadalmaskodott és egy ugyancsak tízmenetes, március végi angliai meccsre készült. Eddigi utolsó vereségét Belgiumban szenvedte el tavaly karácsonykor:

Szellő így értékelte az új riválist: „Minden ellenfelemet megnézem lehetőség szerint, Jomardasvili esetében is így tettem. A grúz jó küzdő, megy előre, amíg viszi a szíve. Várhatóan remek küzdelem lesz, és mivel komoly edzésmunka van mögöttem, természetesen bízom a győzelmemben. Szeretném kiszolgálni úgy a ceglédi közönséget, mint a tévé előtt ülőket, és egy idő előtti befejezést sem tartok kizártnak!”

Miután Szellő március 14-én számára duplán hazai pályán bizonyíthat, felfokozott izgalommal várja, hogy profiként ötödik alkalommal szorítóba hívják. „Annál nagyobb motivációt nem is kaphat egy sportoló, mint hogy a saját városában, a saját közönsége előtt mutathatja be tudását” – jelentette ki a cirkálósúly hazai legjobbja. „Köszönöm Rácz Félixnek és Bertók Róbertnek, hogy mindezt lehetővé teszik számomra, s abban reménykedem, nem először és utoljára adatik meg ez az élmény.”

A Pest megyei városban ringbe lép még a félnehézsúlyú Baranyi Richárd (9-0), a pehelysúlyú Laki Róbert (7-0), a nehézsúlyú Bogdán „Golyó” Zsolt (8-0) és a WBO világszervezet kispehelysúlyú Európa-bajnoka, Bedák Zsolt (23-1) is. A ceglédi Gál József Sportcsarnokban zajló eseményre a belépőjegyeket a helyszínen, valamint a www.budopest.hu oldalon lehet megvásárolni, a Duna TV 21.25-től élőben közvetíti a mérkőzéseket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.