Ezüstérmes a futócéllövő Boros László

Boros a magyar küldöttség hatodik érmét szerezte meg a kontinensviadalon.

TK
2015. 03. 06. 15:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eb honlapja szerint a magyar sportlövő a negyvenlövéses alapversenyt 385 körrel az élen zárta, hármas holtversenyben a svéd Emil Martinssonnal és a finn Tomi-Pekka Heikkiläval. Az érmek sorsáról így a szétlövés döntött a három sportoló között, s ebben a svéd lövő volt a legpontosabb, Borosnak ugyanakkor finn vetélytársát sikerült megelőznie.

Az olimpia műsorán nem szereplő szám másik két magyarjának nem sikerült jól a pénteki verseny: Sike József 376, Tasi Tamás csupán 369 körrel fejezte be a viadalt, amivel előbbi a 14., utóbbi pedig a 16. lett a 19 fős mezőnyben. A hármójuk alkotta csapat 1130 körrel a negyedik helyen végzett, három körrel elmaradva a harmadik cseh triótól.

Boros a magyar küldöttség hatodik érmét szerezte meg a kontinensviadalon. A szerdai nyitónapon a 14 éves Gáspár Lalita a junior női puskások között, Major Veronika pedig a junior női futócéllövők 40 lövéses vegyes számában győzött, a felnőtteknél pedig a Boros László, Sike József, Tasi Tamás összeállítású csapat harmadik lett a férfi futócél 30+30-as számban. Csütörtökön Péni István puskában a juniorférfiak között másodikként végzett, csakúgy mint a pisztolyos juniorlány-csapat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.