Fernando Alonso kihagyja az ausztrál idénynyitót

A brit Jenson Button mellett a dán tesztpilóta, Kevin Magnussen vezeti majd a McLaren–Honda autóit.

TK
2015. 03. 03. 13:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A wokingi istálló kedden közleményben jelentette be, hogy a 33 éves versenyzőn elvégzett vizsgálatok eredménye negatív, az orvosok azonban azt tanácsolták neki, hogy elővigyázatosságból Melbourne-ben még ne üljön autóba.

„Fernando megértette és elfogadta a javaslatot” – írta a McLaren, s hozzátette, az ausztrál nagydíjon a brit Jenson Button mellett a dán tesztpilóta, Kevin Magnussen vezeti majd a másik autót.

Alonso a barcelonai balesete után három napig kórházban volt. A spanyol sajtó értesülései szerint a kétszeres világbajnok pilóta a falnak csapódás után nem válaszolt csapatának a rádión, menedzsere, Luis Garcia Abad pedig elismerte, hogy nagyjából tíz percig kábult volt, de cáfolta, hogy elvesztette volna az eszméletét a becsapódás következtében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.