Furcsa véget értek a főmérkőzések a profi gálán

A ceglédi profiboksz-gálán Bedák Zsolt riválisát menekülésért leléptették, Szellőé vérzett, s nem folytatta.

Deák Zsigmond
2015. 03. 15. 9:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Remek hangulatú, telt házas bokszgálát szervezett Cegléd városában a Ferobox Event, ahol a vállalkozás legismertebb egyéniségei győztesen hagyták el a Gál József Sportcsarnokban felállított szorítót. Ám nem hétköznapi módon.

A cirkálósúly magyar bajnoka, Szellő Imre (mérlege 5-0) szülővárosában küzdhetett Salva Jomardasvili, Erdei Zsolt utolsó riválisa ellen. A zömök grúz egy év alatt alaposan kikerekedett, nem véletlenül lépett egy kategóriával feljebb. Szellő az első pillanattól fogva uralta a tíz menetre tervezett párharcot, a 2. menet legvégén egy kőkemény jobbossal padlóztatta ellenfelét, akinek számolás után jól jött a gongszó. A harmadik három percben Jomardasvili mindent egy lapra tett fel, rohamozni kezdett, ám Szellő jól fogadta, s az egyik ütése felszakította a grúz jobb szemöldökét. Mivel a vendégbunyós nem tudta (nem akarta) folytatni a küzdelmet, Szellő TKO-val szerezte meg a kisebb UBO szervezet nemzetközi bajnoki címét. „Remekül éreztem magam a ringben, minden pillanatát élveztem a csatának. Köszönöm, hogy ilyen sokan kijöttek a gálára és az én mérkőzésemre. Remélem még lesz lehetőségem Cegléden küzdeni” – értékelt Szellő.

A WBO szervezet kispehelysúlyú Európa-bajnoka, Bedák Zsolt (24-1) hat menetet küzdött kellemetlen stílusú nicaraguai riválisával szemben. Arnoldo Solano a meccs elejétől csak a kiütéses vereség elkerülésére koncentrált, folyamatosan szaladgált, vagy ha a magyar bunyós a közelébe ért, fogott. A mérkőzésvezető többszöri intés után, a 6. menetben léptette le a közép-amerikait. „Hát, a bemelegítés nehezebb volt, de aki nem akar bokszolni, az nem fog bokszolni. Ilyen ellenfelem még nem volt” – így Bedák. Nehézsúlyban Bogdán „Golyó” Zsolt (9-0) a 2. menetben múlta felül horvát ellenfelét, Vjekoslav Bajicot, akit többszöri padlózás után léptettek le TKO-val. Pehelysúlyban Laki Róbert (8-0) az 1. menetben kiütéssel diadalmaskodott Hevesi Miklós ellen. A A kecskeméti félnehézsúlyú Baranyi Richárd (10-0) a 2. menetben szintén kiütötte a cseh Rastislav Kovacsot. A Ferobox Event következő gálájára április 18-án, a Kalászi Sportcsarnokban kerül sor, ahol decemberben már zajlott egy hasonló esemény.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.