Görbicz Anita a luxusról és a pontozott vonalról

Az amerikai Forbes magazin magyar kiadása közzétette Magyarország legértékesebb sportolóit.

TK
2015. 03. 06. 17:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elismerésről Görbicz Anita így nyilatkozott csapata honlapjának: „Sok díjat kaptam a pályafutásom során, de mivel ezúttal nemcsak a sportteljesítmény számított, ez kicsit mást is jelent számomra, köszönöm a zsűrinek az elismerést! Az az érdekes, hogy nekem mindig csak az eredmény volt a fontos, hogy nyerjünk egy-egy meccsen, vagy az adott világversenyen, soha nem építettem tudatosan márkát a személyemből. Mindig is azt szerettem volna, ha Görbicz Anitáról a kézilabda jut az emberek eszébe, ezért nagyon örülök, hogy ilyen formában is elismertek!”

A győri klasszis minden hazai meccsen ott szurkol a csapatnak a lelátón, méghozzá nem is egyedül, mert a kisfia igencsak együtt él a meccsekkel, hatalmas a mozgolódás a pocakjában.

Görbicz Anita a magazinnak adott interjújában elmondta, hogy egyáltalán nem szeretne luxusban élni. A kézilabdázó hozzátette: neki sohasem az volt fontos, hogy mennyi pénzt fog keresni. „Mindig az számított, hogy kikkel fogok játszani a következő idényben, milyen lesz a csapat, tudunk-e majd nyerni. Persze beszéltek arról, hogy a Győrben a Görbicz mondja, meg ki jöjjön, dehogy is. Fontos volt, hogy azokat a sikereket, amikről álmodtam, itt, Győrben érjem el. Így utólag már elmondhatom: soha sem akartam elmenni innen.”

A győriek ikonja tíz évvel ezelőtt kapott egy olyan szerződést Dániából, amire azt mondták, hogy a pontozott vonalra olyan összeget ír, amilyet akar. Azonban „Görbe” maradt, és vezéregyéniséggé nőtte ki magát a Rába-parti együttesben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.