Gyarmati Panka nagyon megjárta a repülőútján

A Kanadából Park Citybe tartó repülőút során elkeveredett a hódeszkája.

FT
2015. 03. 05. 19:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem Gyarmati Panka volt az egyetlen érintett, a teljes osztrák és finn csapat, valamint egy kanadai lány ugyanígy járt. A szlovákok és a csehek a lassú utasfelvétel miatt már a gépet is lekésték, viszont így ők jártak jobban, mert másnap a csomagjaikkal együtt utazhattak, és volt mivel versenyezniük. Gyarmatiék megpróbáltak kölcsönzött deszkákkal csúszni, de az első edzésen látszott, hogy ezek alkalmatlanok a versenyzésre. A magyar lánynak így osztrák társaival együtt végig kellett néznie, ahogyan a többiek az értékes világkupapontokért küzdenek. Gyarmati Panka a világbajnoki hatodik és a stonehami negyedik helye után önbizalommal telve érkezett Park Citybe. A versenyt követően a negyedikről a nyolcadik helyre csúszott vissza a Nemzetközi Síszövetség (FIS) slopestyle-világkupa pontversenyében.

Pajor Ágnes, a Magyar Snowboard Szövetség főtitkára elmondta, hogy információi szerint az osztrák szövetség jogi stábja már vizsgálja a kártérítésre vonatkozó jogi lépések lehetőségét. Gyarmati Panka beszámolója is megerősíti, hogy már a helyszínen jelezték kártérítési igényüket.

„A finneknek és az egész osztrák csapatnak nem jöttek meg a csomagjai. Sajnos így nem tudtunk csúszni, és persze idegesek voltunk a várakozás miatt. Benyújtottuk a kártérítési igényünket, meglátjuk, mi lesz. Persze vehettünk pár ruhadarabot, azt biztosan ki fogják fizetni. Egyébként mindenki átérezte, hogy mi mindent buktunk el, kedvesek voltak, de kérdés, hogy lesz-e valami a kártérítésből.”

Gyarmati Panka időközben visszaérkezett Ausztriába, ahol az utolsó versenyeire készül. A hazaút sem volt éppen zökkenőmentes, ráadásul a folytatásban is elég sűrű program vár rá. „Megint kellett két napot a csomagra várni, ami bosszantott, hiszen nagyon kellene edzenem. Idén még nem sikerült, csak versenyen voltam vagy rehabon. Spindleruv azért lesz nehéz, mert a slopestyle-pálya elején van egy félcső, én pedig két éve félcsöveztem utoljára. A másik, hogy kevesebb lesz az edzésidőm, mert ugyanekkor van egy meghívásos versenyem Flachauban, a Spring Battle, amelyen mindenképpen szeretnék indulni. Így egyiken sem tudok végig ott lenni, de mindkettőn versenyezhetek. Nem lesz könnyű, hiszen a Spring Battle után hétórányi autózás és másnap már edzés vár rám Csehországban.”

A hódeszka-FIS-világkupa utolsó slopestyle-versenye a csehországi Spindleruv Mlynben lesz, március 14-én. Gyarmati Panka ezt közvetlenül megelőzően a flachaui Spring Battle versenyen indul, melyet egyik támogatója, a flachaui Absolut Park rendez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.