Győrben nem lesz torna-vb, Montreal elcsente előle

Hiába lobbiztunk, és hiába volt erős a pályázatunk.

2015. 03. 04. 18:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Montreal lesz a 2017-es torna-világbajnokság házigazdája, annak ellenére, hogy a magyar pályázatot pozitívan értékelték – derült ki a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) végrehajtó bizottságának hivatalos közleményéből. A döntés hátterét illetően lényeges, hogy Kanada már korábban jelezte s rendezési szándékát, de vélhetően többet nyomott a latban az, hogy a FIG alelnöke, aki egyben a végrehajtó bizottság tagja is, történetesen kanadai illetőségű

A Magyar Torna Szövetség, Győr városa és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) mindent megtett a siker érdekében, Borkai Zsolt MOB-elnök, Győr polgármestere és Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség első embere – két olimpiai bajnokunk – a MOB nemzetközi igazgatója, Nagy Zsigmond kíséretében személyesen járt a Nemzetközi Torna Szövetségnél – mindhiába.

„Nagyon megdicsérték a magyar pályázatot, kifejezetten jónak tartották, de sajnos nem mi nyertünk. A pályázat szerintem is kitűnő volt, így nem adjuk fel, Győrrel megpályázzuk a 2018-as Európa-bajnokság rendezési jogát” – árulta el Magyar Zoltán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.