„Hamilton mellett még a Terminátor is kicsinek tűnt”

A nemzetközi sajtó főként a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton és a Mercedes folytatódó egyeduralmáról írt.

TK
2015. 03. 16. 16:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németország:
Bild: „A Nico Rosberget faképnél hagyó Hamilton mellett még a Terminátor is kicsinek tűnt. A szabadulóművész Sebastian Vettel harmadik helye felér egy győzelemmel. Csak a csapatfőnök bosszankodott.”

Stuttgarter Zeitung: „Hamilton ismét világbajnok teljesítményt nyújtott.”

Die Welt: „Vettel újra mosolyog. Hamilton és Rosberg elérhetetlen volt Melbourne-ben az új Ferrari-sztár számára, de a nyitány ígéretesebb volt, mint Michael Schumacheré 1996-ban.”

Olaszország:
La Gazzetta dello Sport: „A Ferrari mérsékelten elégedett lehet, Vettel dobogós helye bizakodásra adhat okot – de többre nem. Vajon tényleg visszatért a Ferrari? A válasz: nem. Annyit állapíthatunk csak meg, hogy a Ferrarinál megtörtént az irányváltás, és megpróbált főszereplőként versenyezni.”

Corriere dello Sport: „A Ferrari és Vettel a Mercedes ellenfele. A maranellóiak fejjel a hűtőszekrényben és lábbal a sütőben jönnek vissza Melbourne-ből, ahol arról próbáltak meggyőződni, hogy megfelelő hőfokon vannak-e. Nem nagy okosság kijelenteni, hogy hosszú út áll még előttük – ahogy az istálló képviselői egész télen hangoztatták.”

Franciaország:
Le Parisien: „Hamilton ott folytatta 2015-ben, ahol 2014-ben abbahagyta: magasba emelt karokkal a dobogó tetején.”

Le Figaro: „A várt erődemonstráció: a Mercedes uralta a szezon előtti teszteket, remekelt az időmérőn és simán nyerte az idénynyitó futamot. Úgy tűnik, ez a szezon is Hamilton és Rosberg párbajára korlátozódik.”

Anglia:
Guardian: „Hamilton megmutatta Rosbergnek, hogy ki a főnök. Az Albert Parkban bemutatott sétagaloppal szertefoszlatta német csapattársának reményeit.”

Telegraph: „Hamilton, az F1 vitathatatlan főnöke gépies precizitással kapcsolta ki ellenfeleit: pole pozíció, leggyorsabb kör, kockás zászló, feladat teljesítve.”

Sun: „Ugyanott folytatja! Hamilton sikere és Rosberg második helye volt egyedül biztos Ausztráliában. Hamilton 34. futamgyőzelme volt egyben talán a legkönnyebb is.”

Ausztrália:
Herald Sun: „Mercules. Az F1 erős embere távol tartotta Rosberget, mögöttük összeroppant a mezőny.”

The Age: „Ha a melbourne-i szezonrajt bokszmérkőzés lett volna, a bíró már az első menetben véget vetett volna neki, olyan fölényben volt Hamilton és Rosberg. Ha pedig junior futballmeccs lett volna, akkor a sokkal gyengébb csapat érzelmeire való tekintettel fújták volna le.”

India:
Hindustan Times:
„Új szezon, régi történet.”

Times of India: „Lewis villámrajtja.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.