Indul a HUNfoglalás, először a Pilisben

Új típusú sportrendezvény startol március 14-én.

FT
2015. 03. 05. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új típusú sportrendezvény startol március 14-én. A 2015 tavaszán debütáló HUNfoglalás olyan sportesemény-sorozat, amelybe az akadályfutó-versenyek, crossfit jelegű challenge-ek és teljesítménytúrák tartoznak bele. A jövő szombati challenge-et a Pilis-hegységben rendezik. A 20 kilométeres akadályfutás során az erdei terep mellett több mint tizenöt izgalmas, adrenalinnövelő akadályt és több mint 1000 méteres szintkülönbséget is le kell küzdeni. A versenyzők március 14-én reggel 8 órakor rajtolhatnak a csobánkai Cserkészparkból, a cél a dobogókői turistaház. Nem szükséges végigfutni a távot, limitidő azonban van.

„A tervezett versenyek legtöbbjén csapatban lehet indulni, és szükség lesz a társ fizikai és mentális segítségére is. A résztvevők számát kivételesen maximalizáltuk, a csapatok versenyében hetvenöt gárdát, azaz háromszáz főt várunk, egyéniben maximum száz résztvevővel kalkulálunk. Az akadályok – sokszor katonai feladatok – fizikai és szellemi tudást is igényelnek, az állomásokon kvíz-, memória- és logikai játék is szerepel, tehát az erejük mellett az eszüket is kell használniuk a résztvevőknek. Az Árpád vezér HUNfoglalás elnevezés arra utal, hogy sok érdekes történelmi ténnyel és ősi kultúránkkal is megismerkedhetnek a versenyzők” – mondta el Fábián Miklós főszervező, a tavaly áprilisi, Eplényben rendezett Spartan Race szervezőbizottságának vezetője.

Nevezés és bővebb információk itt és itt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.