Káosszal kezdődött a túraautó-világbajnokság

Argentínában, Ríó Hondóban a szervezők erejét meghaladja a rendezés.

FT
2015. 03. 07. 11:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zengő Motorsport tájékoztatása szerint a teszten Michelisz Norbertet a hivatalos időmérés a 11. helyre sorolta, de az akadozó rendszer nem mért végig. Honfitársunk két köre is jobb volt a komputere szerint az órában rögzítettnél. „Az időmérés olyan volt, mint a magyar népmese: hol volt, hol nem. Így nehéz dolgozni” – olvasható a csapat honlapján azzal a kiegészítéssel, hogy a pályán internetkapcsolat sincs.

„Áhh, szinte semmi értelme nem volt ennek a menetnek. Senki nem tehet róla. Egy folyamatosan száradó, de nem száraz pályán köröztünk, vagy inkább csúszkáltunk. Loeb [a kilencszeres ralivilágbajnok francia Sébastien Loeb – a szerk.] naná hogy élvezte. Nem tudok még az autóról mit mondani, minden kör más volt” - nyilatkozta Michelisz.

A Zengő Motorsport véleménye lesújtó a körülményekről, de természetesen nem a csúszós pályával van az igazi gond. „Amíg gépek segítik az életünket, hibák mindig lesznek, de valahogy öt évig mégsem voltak. Most új csapat végzi ezt a munkát, úgy látszik, kevesebb sikerrel, már ha rajtuk múlt egyáltalán. Az biztos, teljesen méltatlan a világbajnoksághoz, hogy olyan partnerekkel dolgozzon, amelyek az alapvető sportszakmai, időmérési szolgáltatást sem tudják biztosítani. Elrontották a játékunkat, ennyi történt. Kicsit drága már ez a játék, és sokkal jobban szeretjük annál, hogy ne kaparjunk elő egy stoppert.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.