Klicsko provokátorával bokszol a magyar veterán

A Volodimir Klicskót zargató Shannon Briggs legközelebb jövő pénteken lép ringbe, Petrányi Zoltán ellen.

Deák Zsigmond
2015. 03. 20. 15:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egykor szebb napokat látott, 2006 vége és 2007 közepe között a WBO szervezet világbajnoki trónján is ülő Shannon Briggs egy időre lemaradt a profi ökölvívás nehézsúlyának uráról, Volodimir Klicskóról, aki a Bryant Jennings elleni április végi derbije után valószínűleg Tyson Furyval csap össze.

Az 57-6-1-es mérlegű, 43 éves amerikai veterán tehát egyelőre nem ért célt sorozatos provokációival, de addig is csapkodja ki a sokadvonalbeli ellenfeleket. Legközelebbi áldozata, egy magyar bunyós, Petrányi Zoltán lehet március 27-én, jövő pénteken Panamában. Briggsnél is korosabb, 48 éves honfitársunk profimérlege 51-21, legutóbb december 29-n bokszolt, s kiütéssel kikapott Csala Zoltántól.

A váratlan vereség hatására akkor a visszavonulását fontolgatta a Csepi becenevű, már évek óta menedzserként is működő sportember, a Profibox Promotion vezetője, de most, mint mondta, bolond lenne kihagyni a lehetőséget: „Kevésbé a pénz, inkább a kalandvágy motivál. S mi van, ha kiüt? Semmi.”

Petrányi találkozott már világszintű ellenféllel, például a Mike Tysont verő Danny Williamsszel és Firat Arslannal, s bár alulmaradt, különösebb baja valóban nem történt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.