Közeleg a vb, vérszagot érez a magyar vízilabdázás

A férfiak Kazahsztánnal, a nők Kínával kezdenek a nyári vizes vb-n.

BuL
2015. 03. 04. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai szövetség szerdai közlése szerint a magyar–kazah mérkőzést július 27-én rendezik, a magyar–kínai összecsapást pedig a pólótorna nyitónapján, július 26-án játsszák.

A 16-16 válogatott alkotta mezőnyt mindkét nemnél négycsapatos csoportokba sorsolták, a Benedek Tibor szövetségi kapitány irányította férfi gárda négyesében vannak még a kazahok mellett a dél-afrikaiak és az argentinok, a Merész András vezette női csapat pedig a kínaiakon kívül az oroszokkal és a franciákkal küzd meg Kazanyban.

A négyesekből az első helyezettek automatikusan továbbjutnak a negyeddöntőbe, a negyedikek ugyanakkor csak a 13–16. helyért folytathatják szereplésüket. A második és harmadik helyezettek keresztbe játszanak egymással, méghozzá úgy, hogy az A csoport másodikja a B csoport harmadikjával, az A jelű négyes harmadikja pedig a B csoport másodikjával találkozik. A másik ágon a C és a D csoportok másodikjai és harmadikjai játszanak keresztbe hasonlóképpen.

A férfiaknál a C csoport első helyének biztos várományosaként a magyar válogatott az A2/B3 meccs győztesével kerülhet össze a negyeddöntőben, míg a nőknél csoportgyőzelem esetén a magyar csapat az A3/B2 mérkőzés nyertesével játszhatna a legjobb nyolc között.

A csoportmeccseken születhet döntetlen, míg az egyenes kieséses rendszerben döntetlen esetén büntetők határoznak a győztesről.

férfiak:
A csoport: Horvátország, Brazília, Kanada, Kína
B csoport: Görögország, Egyesült Államok, Olaszország, Oroszország
C csoport: Dél-Afrika, Magyarország, Argentína, Kazahsztán
D csoport: Szerbia, Japán, Montenegró, Ausztrália

nők:
A csoport: Kanada, Kazahsztán, Új-Zéland, Spanyolország
B csoport: Ausztrália, Dél-Afrika, Görögország, Hollandia
C csoport: Brazília, Japán, Egyesült Államok, Olaszország
D csoport: Magyarország, Oroszország, Kína, Franciaország

férfiak:
július 27., hétfő, 16:50: Magyarország–Kazahsztán
július 29., szerda, 11:30: Dél-afrikai Köztársaság–Magyarország
július 31., péntek, 8:50: Magyarország–Argentína

nők:
július 26., vasárnap, 18:10: Magyarország–Kína
július 28., kedd, 16:50: Magyarország–Oroszország
július 30., csütörtök, 10:10: Magyarország–Franciaország

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.