Különleges Eb előtt a válogatott

A sportág történetének legfontosabb felnőtt Európa-bajnokságát rendezik csütörtöktől vasárnapig a törökök.

FT
2015. 03. 17. 13:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A júniusi, bakui Európai Játékokon karatéban csak egyéni versenyszámokat rendeznek. A férfiaknál és nőknél is katában (formagyakorlat) és az öt-öt kumite (küzdelem) súlycsoportban zajlik majd a versengés, valamennyi kategóriában nyolc versenyzővel. A kvalifikációhoz az isztambuli Eb-n az első hatban kell végezni, ami azt jelenti, hogy a döntők és a bronzmérkőzések résztvevői biztosítják helyüket az Európai Játékokon. (Bakuban ezenkívül egy helyet kap a rendező azeri versenyzők, a fennmaradó utolsó helyről pedig „szabad kártyás” alapon döntenek.)

– Nagy várakozással tekintünk a különleges Európa-bajnokság elé – mondta el Ruzsinszki György, a felnőtt válogatott edzője. – Az edzőtáborban jó formát mutattak a válogatott tagjai, megfelelő volt a hangulat és a versenyzők hozzáállása is. Bízunk benne, hogy a felkészülés során gyakoroltakat Isztambulban sikerül pontokra és továbbjutásokra váltani. Cél a korábban kitűzött két kvalifikációs hely, és reméljük, hogy ezek éremszerzéssel párosulnak, emellett a csapatoktól is jó szereplést várunk. Nem szívesen emelek ki senkit, de azért az elmondható, hogy Tadissi Martial hosszú ideje stabilan jó teljesítményt nyújt, akárcsak az idén az U21-es korosztályban Európa-bajnokságot nyert Hárspataki Gábor. A nőknél az indulók között van az elmúlt időszak sikerkovácsai közül Tóth Beatrix és Bartha Nikola, de a válogatott valamennyi tagjában is benne van a kvalifikáció esélye.

A magyar Eb-csapat:

kata: férfiak: Nagy Botond, nők: Sterck Laura
kumite: férfiak: 60 kg: Hübner András, 67 kg: Tadissi Martial (nyitóképünkön), 75 kg: Hárspataki Gábor, 84 kg: Höning Alexander; nők: 50 kg: Molnár Réka, 55 kg: Tóth Beatrix, 61 kg: Lassingleitner Fruzsina, +68 kg: Bartha Nikola. Férfi csapat: Hárspataki Gábor, Höning Alexander, Höning Dávid, Koburger Soma, Szegedi Döme, Tadissi Martial, Virág András. Női csapat: Bartha Nikola, Lassingleitner Fruzsina, Molnár Réka, Tóth Beatrix

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.