Magyarország–Moldova: ezt dobta a gép

Borsos Gábor Radu Albottal, Fucsovics Márton pedig Andrei Ciumackal mérkőzik a pénteki nyitónapon.

BuL
2015. 03. 05. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az euroafrikai zóna kettes csoportjában rendezendő párharc sorsolását csütörtökön készítették el a Győri Városházán.

Pénteken 14 órakor kezdődik a játék, a szombati páros meccset pedig 13 órától láthatják a nézők: a Fucsovics Márton – Gödry Levente duó ellenfele a Radu Albot – Andrei Ciumac kettős lesz. Vasárnap 11 órától előbb Fucsovics Albottal, majd Borsos Ciumackal méri össze tudását.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a szabályok értelmében a kapitányok a szombati és vasárnapi összecsapások játékosait megváltoztathatják.

A sorsoláson Győr alpolgármestere, Radnóti Ákos elmondta, hogy a megyeszékhely 2009 után második alkalommal ad otthont Davis Kupa-mérkőzésnek. Úgy fogalmazott: Győr az ország egyik legsportosabb városa és reméli, hogy a mostani eseménnyel is népszerűsíteni tudják a sportágat. Utalt a 2017-es nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) is, amelyre új teniszpályákat építenek.

Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára az MTI kérdésére elmondta, hogy győzelemre számít, annál is inkább, mert véleménye szerint a győri kemény pálya a magyaroknak kedvez.

A Kuhárszky Zoltán irányította hazai csapatot Fucsovics, Borsos és Gödry mellett Filipenko Viktor alkotja.

A vendégeknél Iurie Gorban válogatottjában Albot és Ciumac mellett Maxim Bulat és Andrei Golban kapott helyet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.