Megdőlt a 20 kilométeres gyaloglás világcsúcsa

Az új rekord 1 óra 17 perc 2 másodperc, 14 szekundummal jobb, mint az eddigi csúcs.

BuL
2015. 03. 08. 19:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 37 éves atléta 1 óra 17 perc és 2 másodperc alatt teljesítette a távot, és ezzel 14 másodperccel gyorsabb volt, mint az orosz Vlagyimir Kanajkin 2007-ben. Utóbbi versenyzőt egyébként az idén, év elején doppingolás miatt örökös eltiltással sújtották.

Diniz tavaly augusztusban, a zürichi Európa-bajnokságon az 50 kilométeres gyaloglás világrekordját is megdöntötte (3:32:33).

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség a vasárnapi csúcsdöntéssel kapcsolatban azt közölte, hogy ugyan az orosz Szergej Morozov 2008-ban, Szaranszkban 1:16:43 alatt gyalogolta le a 20 kilométert, és ez a szám történetének legjobb teljesítménye, de hivatalosan nem minősítették világrekorddá, mert nem teljesült az a feltétel, hogy három nemzetközi bíró is jelen legyen a versenyen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.