Miklós Edit: Olimpiai bajnok akarok lenni

A vakmerő cél eléréséhez erőt ad neki a tavalyi 7. helyezés, illetve a jobbnál jobb vk-helyezések.

BuL
2015. 03. 17. 10:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazai hó híján, szokásos módon az Alpokban, Garmischban edzőtáborozik Miklós Edit magyar sísztár, aki hamarosan Méribelben lesiklószámban versenyez, ott zárul a világkupaszezon. A sportolóval a Magyar Lelátó sportportál készített interjút.

„Tavalyhoz képest ez előrelépés, akkor csak 26. voltam, és az első 25 jut be a fináléba, viszont a 20. helyen sikerült bejutnom erre a versenyre. ( ) Sajnos a Super-G- (óriás-műlesiklás – a szerk.) versenyeim nem sikerültek olyan jól” – vélekedik Miklós Edit, aki most is egyre jobb formában érzi magát annak ellenére, hogy a jó idejét legutóbb a futam végén rombolta le egy tévesztéssel. De a hibából is erőt merít: a célja nem kisebb, mint hogy az első hat közé kerüljön Méribelben, amire szerinte minden esélye megvan, ha hiba nélkül végigmegy.

A világkupa után majd kisebb pontszerző, úgynevezett FIS-versenyekre fog utazni, itt próbál majd elérni olyan ponteredményt, ami bebiztosíthatja helyét a legjobb 30 mezőnyében.

Ismert, nagyjából egy éve érte el a szocsi olimpián a minden álmunkat felülmúló 7. helyet, amire máig nagyon büszke, de ma már új céljai vannak, amihez az olimpia utáni változások is hozzásegítették.

„Egyre több szponzorom lett, a Magyar Sí Szövetség is egyre több támogatást kapott. A támogatások miatt pedig igyekszünk minél profibban felkészülni, és talán ennek köszönhető a világkupa-3. helyezésem (lásd az alábbi videón) is St. Moritzban. ( ) Jól éreztem magam a verseny előtt, éreztem a boogie-t a lábamban. A sorsolásnál is szerencsém volt, mert másodikként indulhattam, amikor még jobb volt a pálya. ( ) A pódiumon állni pedig fantasztikus érzés volt, egy álmom vált valóra.”

Az eredmények számszakilag kifejezhető célt is teremtettek előtte: „A célom az olimpiai aranyérem. A következő világbajnokságot pedig St. Moritzban fogják rendezni 2017-ben, amihez nagy reményeket fűzök, célom, hogy felálljak ott is a dobogóra. De természetesen fontosnak tartom, hogy a világkupákon folyamatosan jól szerepeljek, a legjobb 15 között szeretnék lenni és minél több dobogós helyezést elérni.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.