Moldova ellen nem okozott gondot az egyenlítés

Borsos Gábor veresége után Fucsovics Márton könnyedén legyőzte Andrei Ciumacot.

TK
2015. 03. 06. 19:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteki második egyes mérkőzésen az ATP-rangsorban 165. magyar játékos egyértelmű esélyesként lépett pályára a rangsorban 892. riválisa ellen.

A 23 éves magyar igazolta a papírformát és 19 perc alatt, vesztett játék nélkül besöpörte az első szettet. A továbbiakban szinte csak Fucsovics rövid ápolása okozott némi izgalmat. Mint Makocsai Sándor, a csapat fizioterapeutája elmondta, az első számú hazai teniszező kezén nemrég keletkezett hólyagot már kikezelte, csak egy hámsérülésen lévő tapaszt kellett megigazítani.

A pályán folytatódott az egyoldalú csata, a nyíregyházi játékos ugyan 4:0-nál vesztett két gémet, de utána összeszedte magát, és egy óra elteltével már kétszettes előnyben volt. Ciumacon a cipőcsere sem segített, a harmadik játszmában 3:2-nél elvesztette a szerváját, Fucsovics pedig onnantól már nem engedte ki a kezéből a mérkőzést, amely másfél órán át tartott.

„Sima mecccsnek tűnhetett, de száz százalékot kellett nyújtanom. A kezemen a tapasz nem igazán zavart, várom a holnapi párost és köszönöm a szurkolást” – mondta Fucsovics a találkozó után.

Kuhárszky Zoltán szövetségi kapitány szerint mindkét mérkőzésen a várt eredmény született. „Gábor tisztességesen helytállt élete első Davis Kupa-meccsén egy nagyobb tudású ellenféllel szemben, Marci pedig példamutató profizmussal játszott, ez a mérkőzés akár másfél órával is hosszabb lehetett volna.”

Szombaton 13 órától a párosok összecsapására kerül sor az Egyetemi Csarnokban, magyar részről Fucsovics és Gödry Levente lép pályára a Radu Albot, Andrei Ciumac duó ellen.

Eredmény:
Magyarország – Moldova 1-1 – állás az első nap után

Fucsovics Márton – Andrei Ciumac 6:0, 6:2, 6:3
Borsos Gábor – Radu Albot 3:6, 2:6, 5:7

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.