Nem bírja a vért a világ legjobb bokszolója

A május 2-i Floyd Mayweather Jr.–Manny Pacquiao-csúcsderbi előtt hangzatos nyilatkozatokat tesznek a felek.

Deák Zsigmond
2015. 03. 19. 11:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Freddie Roach edző a lehető legtöbb téren igyekszik tanítványát, Manny Pacquiaót segíteni a hivatásos ökölvívás súlycsoportoktól független rangsorait évek óta vezető Floyd Mayweather elleni meccsre való felkészülésben. A szakember közismerten szeret összevissza nyilatkozgatni a sajtóban, amivel érzése szerint bosszanthatja és elbizonytalaníthatja az ellentábort. Most sem tesz másképp.

Roach úgy véli, Mayweather a felszín alatt bizonytalan ember, éppen ezért ő igyekszik a megnyilvánulásaival még jobban megingatni a leendő ellenfelet: „Kis rendetlenséget akarok csinálni a fejében. Elég bizonytalan, törékeny embernek tartom őt. De tényleg, ez mind lejön az életstílusából. A sok pénz, a drága kocsik, a luxuspaloták. Láttam már ilyet az ökölvívás történetében. Floyd egyenes úton van az összeomlás felé. És nem bírja a vér látványát, ideges lesz tőle, ezt tudom. Fogalmam sincs, hogy Manny megpróbálja-e szándékosan felszakítani őt valahol, de balesetek mindig történhetnek.\"

Szerencsére a Fülöp-szigeteki klasszis nem fokozta mestere burkolt fenyegetőzéseit, de ő is magabiztos, lát hibákat a veretlen amerikai sztárnál: „Ha a védekezésére kíván alapozni, akkor már most szólok, hogy megvannak ellene az eszközeim. Gyakorlatilag két-három hete, amióta elkezdtük az edzőtábort, azt elemezzük, hogyan tudjuk feltörni Floyd védelmét. És nyugodtan mondhatom, van már néhány tervünk arra, hogy milyen támadó eszközökkel tudunk hatékonyak lenni ellene. Mára már elég sok gyenge pontot találtunk a védekezésében.” Legutóbb Marcos Maidana nem sokat talált

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.