Óriási hajrával lett MOL Liga-győztes a Miskolc

A Miskolci Jegesmedvék magyar bajnok csapata 0-4-ről fordítva hosszabbításban 5-4-re győzte le az Érsekújvárt.

RZ
2015. 03. 14. 21:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezt a mérkőzést eredetileg Érsekújváron kellett volna lejátszani, ám a szlovákiai csapat múlt vasárnap az ottani harmadosztályú kötelezettsége miatt nem utazott el az első összecsapásra, ezért a fegyelmi bizottság a mostani meccs pályaválasztói jogát felcserélte. A felvidékiek az elmaradt – és számukra vereséget jelentő – első mérkőzés után a jégen kétszer kikaptak, így szombaton nyerniük kellett volna a folytatáshoz.

Óvatosan kezdtek a csapatok, majd a harmad derekán váratlanul vezetést szereztek a vendégek: a 2002-ben világbajnok Uram elé csorgott a korong emberelőnyben, ő pedig közelről nem hibázott. Hiába kapcsolt aztán nagyobb sebességre a Miskolc, csak helyzetekig jutott.

A második játékrész első felében minden sikerült a címvédőnek, mert a hazai védelem elaludt. Bálizs kapusra kétszer is rávezethették a korongot, és Uram, majd Podstavek is betalált. Aztán Klobucnik emelt a léc alá, így már 4-0-ra meglépett a Nové Zámky. A szünet előtt Dudas kettős emberelőnyben bombázta szét a felső sarkot.

A fordulást követően újabb emberelőnyben Cohen faragott a hátrányból, és ettől még őrületesebbé vált a meccs. Kisvártatva Dansereau is betalált – szintén létszámfölényben –, így már csak minimális volt az érsekújváriak előnye. Megtörtek a vendégek, ezt kihasználva Dudas egyenlített egy újabb erős lövéssel. Uram tízperces fegyelmi büntetést kapott, így vezére nélkül volt kénytelen játszani a szlovákiai alakulat.

A négygólos hátrányát ledolgozó borsodiak kis híján elrontották, amit az utolsó harmadban felépítettek, a kétgólos Dudast a hajrában kiküldték, de nem sikerült gólt szereznie az Érsekújvárnak.

A hirtelen halálban sorra jöttek a helyzetek, aztán az addigi hős Dudas újabb felsősarkos bombája lezárta a finálét. Története során a Miskolc először lett magyar bajnok és MOL Liga-győztes, így ez a két elsőség a klub eddigi legnagyobb sikere.

Miskolci Jegesmedvék–Nové Zámky (szlovák) 5-4 (0-1, 1-3, 3-0, 1-0), hosszabbítás után

gól: Dudas (37., 53., 67.), Cohen (43.), Dansereau (47.), illetve Uram (11., 22.), Podstavek (24.), Klobucnik (33.)

A párharcot 4-0-s összesítéssel a Miskolc nyerte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.