Óriási szegedi bravúr a kézi-BL-ben

Négygólos győzelmet aratott a MOL-Pick Szeged a kézilabda-Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán.

HZS
2015. 03. 13. 20:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első húsz percben kitűnően játszott a Szeged, különösen a támadójáték volt remek, 3-3 után végig 3-4 gól volt az előny, még emberhátrányokat is sikerült túlélni. Időkérés után védekezési stílust váltott a Löwen és megkezdte a felzárkózást. Egyre több lett az eladott labda, az indulásokból pedig a mannheimiek rendre betaláltak. A szünet előtt jött a fordulat, és már a 6-1-es rohamot produkáló hazaiak vezettek.

A második játékrészben jól kapaszkodott a Tisza-parti gárda, amely nem engedte ellépni riválisát. A 37. percben az egyenlítés is sikerült, majd jött a szegedi fordítás (21-22). Megzavarodott a Rhein-Neckar – amely a Bundesligában a második helyen áll –, összeomlott a védőfala, a magyar csapat pedig 25-22-re megugrott. Nem maradt el a hazai időkérés, de ezúttal ez nem hozott eredményt. A Szeged pazarul játszott, és bő tíz perccel a vége előtt 29-25-re vezetett, Parrondo pedig könyörtelen büntető-végrehajtónak bizonyult.

A végjátékban különösen agresszív védekezést választott a német alakulat, és még emberelőnybe is került. Wyszomirski azonban káprázatosan védett ekkor is, és sikerült Európára szóló sikert aratni a félelmetes Rhein-Neckar csarnokában.

Férfi BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Rhein-Neckar Löwen (német) - MOL-Pick Szeged 30-34 (17-16)

gól: Gensheimer 8/5, Rietz 5, Schmid 5, Myrhol 4, Petersson 4, Larsen 2, Kneer 1, Groetzki 1, illetve Parrondo 9/9, Robledo 5, Bombac 5, Balogh 4, Ilyés 3, Källman 2, Ancsin 2, Zubai 2, Prodanovic 1, Hegedüs 1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.