Ott a kés az egriek nyakán, de túlélésre játszanak

Az egri pólósok a továbbjutás szempontjából kulcsrangadót vívnak szerdán a BL-főtáblán.

Ch. Gáll András
2015. 03. 04. 9:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utóbbiakkal kapcsolatban nem is nagyon van mit elemezni, hiszen a B csoport féltávnál máris végérvényesen kettészakadt: a három favorit, a Szolnok, a fiumei Primorje és a dubrovniki Jug 12, a három kiesőjelölt pedig 3 ponttal áll, a május végi, barcelonai Final Sixbe hárman jutnak be, nem kérdés, kik. A nagyok az alsó hármas ellen még nem veszítettek pontot, és a Dózsának ezt a sorozatot kell folytatnia Isztambulban, bár legutóbb, a hazai 15-11 alkalmával a Galata egyáltalán nem tűnt kutyaütőnek.

Az A csoportban képlékenyebb, bizonyos szempontból mégis egyszerűbb a helyzet. A BL-főtáblán egyedül százszázalékos Pro Recco és a Barceloneta a rendező jogán döntősnek tekinthető, azaz maradt egy kiadó hely. A négy pályázó közül az egriek azzal, hogy döntetlent csíptek el Barcelonában és nyertek Bresciában, egyértelmű helyzeti előnybe kerültek. Innentől ezért nem kell egyebet tenniük, mint hozni három hazai mérkőzésüket: szerdán a Kragujevac, később a Brescia és a Barceloneta ellen. A három közül az időben legközelebbi feladat tűnik a legfogósabbnak, hiszen a Radnicki az előző BL-körben 12-11-re legyűrte a magyarokat, és nyilván úgy számol, hogy Egerben a továbbjutás a tét a számára.

Dabrowski Norbert, a hevesiek vezetőedzője mindezt így foglalta össze a sportági honlapnak, a Vlv-nek: „A múltkori találkozón nem volt kés a nyakunkon, de a kragujevaci vereséggel visszaállt az a helyzet, hogy mindegyik mérkőzésnek nagy jelentősége van a csoportban. Két lehetőség állt előttünk: vagy arra a Radnickira készülünk, amelyik kikapott otthon a Zvezdától, vagy pedig arra, amelyik megvert minket és ikszelt Dubrovnikban. Már az előző meccs előtt is mondtam, hogy a Kragujevac a leginkább kiszámíthatatlan csapat a csoportban, látszik, hogy bármire képes negatív és pozitív értelemben is. Mi nyilván arra a csapatra készültünk, amelyik a napokban döntetlent játszott a Jug otthonában. Az biztos, hogy ha elkapják a ritmust, akkor túl tudnak lépni a saját nehézségeiken, és iszonyú lelkesen játszanak, igazi szerb csapatként, úgyhogy meg kell próbálni mindjárt az elején megakadályozni, hogy ilyen helyzetbe kerülhessenek. Csak a győzelemmel lennénk elégedettek, és a városban nyilván ugyanígy van ezzel mindenki.”

Sőt, kis túlzással az országban. Legalábbis ami a póló híveit illeti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.