Parasportolók is verekednek a hazai világkupán

Hazánkban először rendeznek nyílt muajthai-világkupát. Több mint ötven ország félezer versenyzőjét várják.

FT
2015. 03. 03. 7:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amatőr muajthai-világkupát rendeznek Szigetszentmiklóson, a városi sportcsarnokban május 20. és 24. között. A Miklósi Sasok Thai Box Egyesület szervezésében sorra kerülő sporteseményére a magyar sportolók mellett várhatóan ötven nemzet ötszáz versenyzője érkezik. A szervezők elmondása alapján eddig még ilyen, az összes világszervezet muajthai-sportolója számára elérhető bajnokság nem volt Magyarországon, de még Európában sem.

A kiváló magyar és külföldi harcosok közül a nők kettő, a férfiak három korcsoportban, a testi fogyatékkal élők bemutató mérkőzéseken mérik majd össze az erejüket. Utóbbi különlegessége, hogy a thaiboksz-versenyek történetében még nem volt példa az egészséges és a parasportolók együttes szereplésére egy rendezvényen belül, azonos helyszínen és időpontban. A világkupa a sporton kívül is igazi csemege lesz, mivel a rendezvénnyel egy időben thaiföldi–magyar kulturális és gasztronómiai rendezvény is helyet kap a sportcsarnok melletti területen.

A világkupa sportszakmai védnöke Moró Endre (nyitóképünkön) többszörös muajthai-világbajnok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.