Remekelt a Győr

A címvédő – biztos csoportmásodikként – 29–23-ra győzött a Nagybánya ellen.

BLM
2015. 03. 08. 21:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két csapat február 8-i, nagybányai találkozóján az ETO remek védekezéssel 26–18-ra diadalmaskodott Szűcs Gabriella együttese ellen.

Eleinte a vendégek vezettek, a hazaiak egyenlítettek, majd a 13. percben fordult a kocka (5–4), ám csak rövid időre, mert ezt követően sorozatban háromszor talált be a romániai együttes. Időt kért Ambros Martin, és amikor csapata felzárkózott, a rivális próbálta rendezni sorait 7–8-nál a 22. percben. Arenhart, a Baia Mare brazil kapusa sokáig állta a rohamokat, aztán a 26. percben sikerült egyenlíteni Kovacsics hétméteresével, amikor Szűcs volt kiállítva. A fordítás sem maradt el, a szünetig pedig nőtt a különbség.

A második félidőben ellenfelénél lényegesen nagyobb iramot diktált a Győr, és miután sikerült kivédekezni Löke kiállítását, beindult a henger. Fokozatosan nőtt az előny, Müller és Löke is szép gólokat lőtt. Amikor negyedórával a vége előtt 22–17 lett az állás, jött pár könnyelmű megoldás, de a román csapat nem tudta kihasználni a hibákat. A hajrában is jobb volt az ETO, amely jövő vasárnap a francia Metz otthonában zárja a középdöntőt.

Az csak a jövő heti zárófordulóban dől el, hogy a magyar klub kivel találkozik a negyeddöntőben. A győriek a másik csoport harmadikjával meccselnek majd a májusi, budapesti négyes döntőbe kerülésért. A német Thüringer HC, a macedón Vardar Szkopje és akár még az orosz Dinamo Szinara is a lehetséges ellenfelek között szerepel, de az biztos, hogy a visszavágó lesz az Audi Arénában.

Női BL, középdöntő, 5. forduló:
2. csoport:
Győri Audi ETO KC–Baia Mare (román) 29–23 (12–10)
a hazai góldobók: Müller 8, Kovacsics 6, Löke 4, Hornyák 3, Szen 2, Korsós 2, Knedlikova 2, Aguilar 1, Bognár-Bódi 1

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.