Sikeres volt Berki Krisztián műtéte

Túl van a vállműtéten Berki Krisztián, az UTE lólengésben olimpiai és világbajnok tornásza.

WL
2015. 03. 16. 14:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az operációra hétfőn reggel, a Sportkórházban került sor, s a magyar szövetség hírlevele dr. Halasi Tamást, a válogatott orvosát idézve azt írta, a beavatkozás jól sikerült. A szakember elmondta: a műtét az előzetes tervek szerint zajlott le, aszerint, ahogy kívülről feltérképezték a versenyző vállát.

„Örülök, hogy Krisztián túl van a műtéten – nyilatkozott Kovács István, Berki edzője, a válogatott szövetségi kapitánya. – Úgy tervezzük, hogy a gyógytornászok minél előbb kezelésbe veszik, szinte minden napja-perce be van osztva, hogy ki, hogyan fogja segíteni a rehabilitációban. Nagyon bízom benne, hogy minden a tervek szerint alakul, és májusban már be tud kapcsolódni a válogatott munkájába, s akkor el tudjuk kezdeni a speciális felkészülést az őszi világbajnokságra.”

A beavatkozásra eredetileg már a múlt héten sor került volna, de a sportoló betegsége miatt el kellett halasztani.

A 30. születésnapját szerdán ünneplő, hatszoros Európa-bajnok tornász a műtét utáni felépülés miatt biztosan kihagyja az április 13. és 19. között sorra kerülő montpellier-i kontinensviadalt. A glasgow-i olimpiai kvalifikációs vb október 24-én rajtol.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.