Sokkhatás alatt van a Mol Liga vezetése

„Az Érsekújvár komoly erkölcsi károkat okozott a ligának, és ne feledjük, anyagi károk is keletkeztek.”

TK
2015. 03. 09. 11:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az Érsekújvár meccslemondásának sokkhatása alatt van még most is a liga vezetése, a kész helyzet elé vasárnap reggel állítottak minket. A szlovák harmadosztályú bajnokság és a Mol Liga egymásra csúszásának esélyeiről persze már jó előre értesítettek minket a szezon elején, de a liga mindent megtett a felvidéki csapat játéka érdekében. Nem helytállóak az érsekújvári vádak, hogy mi lesöpörtük volna a javaslataikat, ők rúgták fel a kompromisszumot: ez nem az Érsekújvár köré szerveződő bajnokság, hanem egy nemzetközi liga magyar, romániai és szlovákiai szereplőkkel, ahol mindenki érdekére figyelni kell” – mondta Radnai Károly a Digi Sport Reggeli start című műsorában.

A Miskolci Jegesmedvék csapata rendezheti meg az eredetileg Érsekújvárra kiírt szombati negyedik mérkőzést a jégkorong MOL Liga döntőjében.

 

A liga hétfői közleményében hangsúlyozta: az elmaradt összecsapás győzelmét a Miskolc kapta, amely így 1-0-ra vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

 

A Nové Zámky 2000 eurós bírságot kapott, és a klub vezetőit felszólították, hogy „a MOL Liga imázsát negatívan befolyásoló nyilatkozatokat azonnali hatállyal szüntessék meg”. A korábbi érsekújvári nyilatkozatok miatt – amelyekben többek között félrevezetéssel vádolták meg a liga vezetőit – további fegyelmi eljárás indul.


Azzal, hogy Miskolc ad otthont a szombati találkozónak, a borsodi csapat lemond a további kártérítési igények érvényesítéséről. (MTI)

„Az Érsekújvár komoly erkölcsi károkat okozott a ligának, és ne feledjük, anyagi károk is keletkeztek, hiszen Miskolc telt házzal várta a bajnoki döntő első mérkőzését. Nagyon rossz az üzenete, hogy miközben az Érsekújvár lépten-nyomon hangoztatja, hogy a Mol Liga csapatai a szlovák Extraliga alsóházának játékerejét képviselik, addig ők most a szlovák harmadosztály fináléját részesítették előnyben feljutási szándékaik miatt. Nem értjük, miért kellene az egyéni ambíciójukhoz igazodnunk.”

A lehetséges következményekről az alelnök így beszélt: „Ma lesz egyeztetés a jégkorongszövetségben a hogyan továbbról. A Mol Ligának nagyon fontos az Érsekújvár, de nem mindenáron. Pénteken még el sem tudtam képzelni, hogy ezt meg merik lépni; átléptek egy határt, ahonnan nehéz lesz visszajönni. A vétlen Miskolcé az első meccs. Kétezer euró az alapbüntetés, de további szankciók is szükségesek majd. Hogy lesz-e második meccs ezek után szerdán? Szerintem igen, mert ezt a sorozatot is meg akarják nyerni. Nem hiszem, hogy így utólag be lehet hozni cserével a döntőbe a Dab Doclert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.