Szidták a downos pomponlányt, levonult a kosárcsapat

A világ legszimpatikusabb dolgát tette a Lincoln gimnázium felsős csapata.

BuL
2015. 03. 13. 11:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államokban az iskolai sportélet része a szurkolócsapatok működése. A pomponlányok közé általában a legszebbek és legügyesebbek kerülnek be, akik a közönséget nemcsak szurkolásra biztatják, de szórakoztatják is a táncukkal, mutatványaikkal.

A közelmúltban egy felső tagozatos kosármeccsen éppen a pomponlányok előadását figyelhette a nagyérdemű, amikor egyiküket a közönség soraiból gúnyolni kezdték. Desiree Andrews hatalmas lelkesedéssel táncolt a Lincoln középiskola csapatáért, de a többi lány közt feltűnt: Down-szindrómás. Mi van ilyenkor? Végül is a kosármeccs a lényeg, nem az, hogy mi történik a szünetekben a pomponlányokkal

A tizenéves kosaras fiúk nem így gondolták. Megállíttatták a meccset, lementek a pályáról, és hárman közülük odamentek a gúnyolódóhoz: – Ne szórakozz vele!

Közben egyre többen odajöttek. Az egyik kosaras, Miles Rodriguez utólag így értékelt: – Amikor meghallottam, hogy beszélnek vele, felidegesített. Társa, Scooter Terrien hozzátette: – Nem tisztességes így bánni valakivel, hiszen mindnyájan egyenlőek vagyunk. Isten egyenlőnek teremtett minket.

A három kosaras most rendszeresen kíséri a lányt, akinek következő meccsüket is ajánlották, és jelzésértékkel Desireeről nevezték el tornatermüket, ami nagyon jó érzéssel tölti el Desireet, családja pedig fantasztikusan kedvesnek tartja a gesztust.


A Tmj4 hírcsatorna angol nyelvű videója Deeről és a kosaras fiúk kiállásáról:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.