Thomas Doll kemény kritikával illette volt klubját

Az FTC edzője, Thomas Doll nekiment volt klubjának, a Hamburgnak, ahol játékosként és trénerként is szerepelt.

Deák Zsigmond
2015. 03. 12. 10:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Thomas Doll a német Sport Bild című lapnak adott interjút, amelyben hevesen kritizálta többek között a hamburgi profi futballisták mentalitását.

„Az a probléma, hogy az évek során minden egyes edzőváltás során ugyanazt mondták a játékosok: „Az új tréner beszélt velünk, többet edzünk, javulunk, csapatként dolgozunk.” Három hét múlva viszont már megint gyengén teljesítettek, az edző rövidesen repült, ők meg maradtak.” Doll felszólította a Bundesligában jelenleg 15. Hamburg vezetését, hogy vonja le a konzekvenciákat: „A HSV-t ki kell takarítani!”

A Ferencváros jelenlegi szakvezetője hisz a klub megerősödésében, amely most a kiesés elleni harcol. „A HSV most a mezőny alsó közepéhez tartozik, de szerintem újra kellene kezdeni az építkezést s nem a kis pecsenyénket sütögetni. Ez ugyanis nem vezet Európa legjobbjai felé, marad a háttér.”

Thomas Doll edzősködése alatt szerepelt legutóbb a Bajnokok Ligájában a Hamburg (2006). Az Arsenallal, a Portóval és a CSZKA Moszkvával került egy csoportba, s öt vereség mellett csak egyszer nyert az oroszok ellen otthon. Londonban például 3-1-re kapott ki:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.