Újraélesztés után folytatódott a birkózóverseny

Vasárnap három magyar siker született a kötöttfogású birkózók magyar nagydíján, s volt dolga az orvosi stábnak.

Deák Zsigmond
2015. 03. 08. 14:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton magyar szempontból egy első (Ligeti Dániel) és két második hely (Szabó László, Lám Bálint) született a szombathelyi Arena Savariában, a szép eredményekre, lám, „gólöröm” közben szerzett sérülése vetett árnyékot, ami miatt nem tudott kiállni a döntőre.

Sajnos vasárnap is bőven akadt dolga az orvosi stábnak. Az olimpiai és vb-harmadik Módos Péternek (59) tavaly a könyöke, idén a válla ment szét itt, a vasi megyeszékhelyen, hihetetlen balszerencse. Ennél is több, hogy az Arena Savariával szemközti házban szívrohamot kapott a helyi lakos, dr. Molnár Szabolcs a szőnyeg mellől szaladt újraéleszteni, s átadni őt a mentőknek. A küzdelmek csak ezután folytatódhattak bent, a csarnokban, ahol végül három magyar menetelt el a finálékig: a bélgyulladás miatt hiányzó Lőrincz Tamást kiválóan helyettesítő Korpási Bálint (71), a tavalyi vb- és Eb-első Bácsi Péter (80) és a 2009-es világbajnok Kiss Balázs (98).

Utóbbi régi jó ismerősét, az olasz Timoncinit verte a látszat ellenére „magabiztos” 1-0-ra, előbbi pedig a román Cojocarut tényleg sima 5-0-ra, annak ellenére, hogy a meccs elején csúnyán összefejeltek. Bácsi favoritként érkezett, de szintén kapott egy kötést a fejére a grúz Csirekidze keménykedése nyomán. A legnemesebb módon állt bosszút, kitolta, majd megintette Eb-harmadik-riválisát, 2-0-ra nyert, megszerezve a vasárnapi harmadik, összesen negyedik szombathelyi magyar diadalt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.