Ukrán Európa-bajnokot igazolt női válogatottunk

Alina Kozics edzőként a magyar női torna sikeréért dolgozik.

2015. 03. 19. 4:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2004-es amszterdami Eb egyéni összetett versenyének győztese – akinek a kontinensbajnokságokról két ezüst- és két bronzérme is van, az athéni olimpián pedig negyedik lett az ukrán csapattal – a visszavonulása után rögtön egy évvel, 22 esztendősen belevágott az edzősködésbe, és a japán női válogatott mellett vállalt munkát. Amikor a minap férfiválogatottunk korábbi szövetségi kapitánya, Vereckei István mesteredző a tatai edzőtáborból olyan fotót posztolt a Facebookra, amelyen vele mosolyog (nyitóképünkön), gyaníthattuk, Alina Kozics hozzánk költözött. S ezt a Magyar Torna Szövetség tegnap hivatalosan is tudatta.

„Örülök, hogy sikerült Alinával megegyezni, szövetségi edzőként dolgozik mellettem. Sok újdonságot hozhat a magyar tornának, de az igazi eredmény hosszú távon lesz érezhető. Talán már ősszel, az olimpiai kvalifikációs vb-n is meglátszik a keze munkája” – mondta el Draskóczy Imre szövetségi kapitány. A szakvezető szerint az a balett- és alapképzés, amelyben Kozics részesült, önmagáért beszél, és az ő segítségével szeretnék emelni a magyar tornában a koreográfia nívóját.

Alina Kozicsot sikerült utolérnünk, megtudtuk tőle, hogy már január óta a magyar válogatott mellett dolgozik, Budapesten lakik, sokat tartózkodik a tatai edzőtáborban, és jár vidéki klubokhoz is. Így például a békéscsabai és a dunaújvárosi tornászcentrumba, ahol a juniorkorosztály munkáját segíti. Elmondása szerint egyelőre még próbál beilleszkedni az itteni közegbe, de mindenhonnan segítő szándékot tapasztal, ezért is jól érzi magát nálunk.

Mivel a női szakágunk fellendülés után éppen stagnálni látszik, nekünk is jól jön a segítség.

Összeállítás Alina Kozics pályafutásáról:

Egy fotó róla pedig akkor, amikor nem a tornateremben tevékenykedik:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.