Ungvári nagy ellenfelét verve lépett Rio felé

Olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok cselgáncsozónk Chilében megnyerte a nyílt pánamerikai tornát.

2015. 03. 08. 7:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Santiagóban Ungvári Miklós a 73 kilogrammos súlycsoportban az első kiemelt volt, de azért meg kellett dolgoznia az aranyéremért. Versenyzőnk sorrendben amerikai, brit és spanyol dzsúdóst vert, a döntőben pedig régi nagy ellenfelét, az orosz Alim Gadanovot győzte le ipponnal. Gadanov is nyert már Eb-t, ugyanúgy, mint Ungvári, a 66 kilogrammban, és három éve Cseljabinszkban az elődöntőben éppen versenyzőnket győzte le, erősen élvezve a hazai pálya előnyét. Ungvári számára azonban a legkellemetlenebb emlék vele kapcsolatban nem ez, hanem a 2008-as pekingi olimpia. Ott a nyolc közé jutásért vívott meccsen klasszisunkat három másodperccel a mérkőzés vége előtt döntetlen állásnál szabálytalan fogás miatt megintették, így Gadanov jutott tovább. Most hetedszer csaptak össze egymással, és versenyzőnk 5-2-re vezet.

Ungvári Miklós a santiagói torna megnyerésével megerősítette pozícióját az olimpiai kvalifikációs rangsorban a virtuális kvótával rendelkezők között, jelen állás szerint biztos induló a Rio de Janeiro-i ötkarikás játékokon. Ám a kvalifikációs sorozat kétéves, és még az első esztendőnek sincs vége.

Vasárnap a férfi 81 kg-ban Ungvári Attila is tatamira lépett Santiagóban, és ő súlycsoportjában a második helyen végzett - az Ungvári-família igazán eredményes hétvégét zárt!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.