Vasárnap derült ki, hogy elmarad a Mol-liga vasárnapi döntője

Az érsekújváriak nem vállalták az utazást, így a Miskolcé az első meccs. A szövetség példátlan esetről beszél.

WL
2015. 03. 08. 12:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A győzelem így automatikusan a miskolci együttesé, vagyis a finálé a Jegesmedvék 1–0-s vezetésével folytatódik majd szerda este a második mérkőzéssel.

A HC Nové Zámky a Mol Liga-döntő menetrendjének kialakításakor jelezte, hogy mivel a szlovák harmadosztályban is szerepel és ott is bejutott a fináléba, annak a két győzelemig tartó párharcnak a második és esetleges harmadik mérkőzésére pedig március 7-én, szombaton és 9-én, hétfőn kerül sor, ezért kérte a Mol Liga-döntő mérkőzéseinek későbbi időpontra halasztását – olvasható a szövetség honlapján.

Ugyanakkor a Mol Liga-döntő menetrendjének kialakítása az összes érdekelt igényének figyelembevételével készült, a finálé másik résztvevője, a Miskolci Jegesmedvék és maga a Mol Liga is rugalmas és együttműködő volt a HC Nové Zámkyval. Ennek megfelelően a korábban tervezett időpontokon módosított, így a döntő első mérkőzése az eredetileg kiírt március 7-éről március 8-ára került, illetve a sorozat más mérkőzéseinek időpontja is módosult.

A Magyar Jégkorong Szövetségnek az Icehockey.hu-n közzétett állásfoglalása szerint a Mol Liga-döntő menetrendjét elfogadó HC Nové Zámky egyoldalú döntése példátlan és súlyosan csorbítja a Mol Liga jó hírnevét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.