Hatalmas bravúr hazai pályán: világkupaarany!

Földházi Zsófia súlyos sérüléséből felépülve római ezüstérme után megnyerte a kecskeméti világkupa-viadalt.

Deák Zsigmond
2015. 05. 03. 3:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2013-ban a korosztályos vb-n adatott diadal mellett egyéniben győzött a felnőtt-Európa-bajnokságon is, 2014-ben aztán már az ág is húzta, komoly betegség, mononukleózis után a vb-n szalagszakadást szenvedett a térdében, meg kellett műteni a magyar női öttusa üdvöskéjét, Földházi Zsófiát.

Az ifjú kiválóság idén tért vissza a sportág vérkeringésébe, felvezetésképp megnyerte a Budapest-bajnokságot, majd utána készült interjúnkban jelezte, már azért is boldog, mert itt a tavasz. Azért tetézte az örömöt, hiszen nagyon kellemes meglepetésre a világkupa-sorozat harmadik állomásán, Rómában ezüstéremmel tért vissza a nemzetközi szintre.

Ezek után következett a kecskeméti vk-verseny, amelynek csütörtöki selejtezőjét vért izzadva élte csak túl. A szombati döntőben közepes vívás után nagyszerűen úszott és lovagolt, a nyolcadik helyről előretört az ötödikre, s a kombinált számnak 39 másodperces hátránnyal vágott neki az éllovas francia Élodie Clouvel mögött. Remek lövészettel és futással folyamatosan jött előre, s végül mindenkit megelőzve elsőként szakította át a célszalagot. A többi magyar közül Alekszejev Tamara 8., Kovács Sarolta 12., Ormándi Rebeka 31., Zs. Tóth Anna 34. lett.

A diadal után Földházi így nyilatkozott a hazai szövetség honlapján: „Már eleve az különleges volt, ahogy az utolsó pillanatban bejutottam a döntőbe. Nagy kő esett le a szívemről, de ez nem azt jelenti, hogy felszabadultan tudtam volna a döntőben versenyezni. A vívás nem is sikerült túl jól; volt már rosszabb és volt már jobb is, és nem mondom, hogy elégedett voltam az első tusa után. Folyamatosan jöttem fel innentől kezdve, és tulajdonképpen nagyon élveztem a versenyzést. Az úszás jól sikerült, a lovaglás meg egyenesen tökéletes volt. Mivel Rómához képest is egy hellyel előrébb álltam a kombinált szám előtt, tudtam, hogy meglehet az eredeti célkitűzés, tehát hogy bekerülhetek a legjobb hat közé. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerült a verseny.” Ezután hozzátette, miért volt még inkább szerencsés a hazai pálya: „Fantasztikus érzés volt a szüleim és a nagymamám előtt versenyezni. A nagymamám akkor látott utoljára verseny közben, amikor az első megmérettetéseim egyikén leestem a lóról. Természetesen félt engem, de most nem volt miért izgulnia, mert jól sikerült a lovaglás nagyon.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.