Bronzérmes lett Szász Emese Montreux-ben

A világranglistán éllovas Szász 2013 után másodszor lett harmadik egyéniben Európa-bajnokságon.

2015. 06. 06. 18:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség honlapja szerint nem kezdett jól Szász, első három csoportmérkőzését elveszítette, utána viszont a maradék hármat megnyerte. Formája nagyot javult, amire szüksége is volt a folytatásban, mert a fegyvernem legjobbjai kerültek az útjába a főtáblán.

A francia Maureen Nisimát és a német Britta Heidemannt 15-8-ra verte, a svájci Tiffany Geroudet-t 15-14-re győzte le, majd a román Ana Maria Branzát 15-10-zel búcsúztatta. Végül az elődöntőben 15-10-re kapott ki az orosz Vijoletta Kolobjovától.

A világranglistán éllovas Szász 2013 után másodszor lett harmadik egyéniben Európa-bajnokságon. Emellett vb-n – ugyancsak egyéniben – nyert már egy ezüstöt és két bronzot, a svájci kontinensviadalon pedig az övé az első magyar érem.

A szövetségi beszámoló szerint a négyes döntő előtti szünetben begörcsölt, a stábtól minden orvosi segítséget megkapott, de végül az ötödik ellenfél, akinek messze a legkevesebb kiemelkedő eredménye volt, jobbnak bizonyult nála, mégpedig 1-1 után végig vezetve, magabiztosan. Kolobjova az elején elhúzott, és Szász már nem tudott visszakapaszkodni. Ezzel együtt a bronzéremmel nagy lépést tett előre a riói olimpia felé vezető úton, mert az Eb-n szerzett kiemelt pontszám mindenképpen benne lesz majd a jövő áprilisi összesítésben.

Eredmények:

a 64 között:
Szász Emese – Maureen Nisima (francia) 15-8
Budai Dorina – Suvi Lehtonen (finn) 15-11
Loredana Dinu (román) – Antal Edina 15-5

a 32 között:
Szász – Britta Heidemann (német) 15-8
Simona Pop (román) – Budai 15-3

a 16 között:
Szász – Tiffany Geroudet (svájci) 15-14

negyeddöntő:
Rossella Fiamingo (olasz) – Marie Florence Candamassy (francia) 13-12
Pop – Tatyjana Logunova (orosz) 15-11
Vijoletta Kolobjova (orosz) – Olena Krivicka (ukrán) 13-10
Szász – Ana Maria Branza (román) 15-10

elődöntő:
Fiamingo–Pop 15-9
Kolobjova–Szász 15-10

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.