Kézi BL: a Szeged főtáblás, a Győr selejtezőt játszik

A férfiak esetében új formátumú lebonyolítási rendszert alakított ki a szövetség

MNO
2015. 06. 20. 11:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) különbizottsága elkészítette a férfi Bajnokok Ligája csoportbeosztási rendszerét – írja a Nemzeti Sport. Emellett a szövetség hivatalossá tette, mely nyolc női csapat játszhat selejtezőt a Bajnokok Ligája csoport főtáblájáért: ezek közül az egyik a Győri Audi ETO KC is, amely dán, norvég és román csapattal is összekerülhet. A női magyar bajnok, az FTC-Rail Cargo Hungaria természetesen már eleve a főtáblán szerepel majd.

A férfiak esetében új formátumú lebonyolítási rendszert alakított ki a szövetség. A magyar bajnok MKB-MVM Veszprém és a Mol-Pick Szeged is az A vagy a B csoportban küzd majd a továbbjutásért. A csoportok elsői egyenesen a negyeddöntőbe jutnak, a 2–6. helyezettek a nyolcaddöntőbe, míg a 7–8. pozícióban végzők kiesnek.

A mezőny csak a szeptember 6-án záródó selejtezők után lesz teljes.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.