Meglepő dolgot mondott a Ferrari elnöke

A Red Bull 2020-ig biztosan marad az F1-ben, és ha új beszállító után akar nézni, akkor a Ferrari jöhet szóba.

MTI
2015. 06. 21. 13:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyon tisztelem a Red Bullt, sokat tettek ezért a sportágért” – mondta Marchionne, aki kifejtette, biztos benne, hogy a 2010 és 2013 között Sebastian Vettel révén sorozatban négy világbajnoki címet szerzett, de a tavaly bevezetett turbós motorokkal gyengélkedő csapat visszatalál a sikeres útra. „Ha ebben mi a segítségükre lehetünk, azt nagy örömmel tesszük” – tette hozzá Marchionne.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója csütörtökön elmondta, a jelenlegi beszállítójával, a Renault-val kapcsolatos problémák miatt motorváltást fontolgat az osztrák istálló.

„Nem fogunk még két évig ezekkel az esélytelen motorokkal elkörözgetni az F1-ben” – nyilatkozta Marko, aki a Kanadai Nagydíj után elismerte, Marchionne már ajánlatot is tett.

A Red Bull csapatvezetése a vasárnapi Osztrák Nagydíj után ül le tárgyalni a Renault-val a 2016 végéig aláírt együttműködésről, mivel a mostani erőforrásokból hiányolja a lóerőket és a megbízhatóságot.

Az istálló 2020-ig biztosan marad az F1-ben, és ha új beszállító után akar nézni, akkor – mivel a Mercedes kizárható – a Ferrari jöhet szóba. Az olasz gyár korábban évekig ellátta motorokkal a Red Bull fiókcsapatát, a Toro Rossót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.