Parsnak már nem fáj

Olimpiai bajnokunk idén még nem érte el a bűvös 80 métert, de Bulgáriába nem is ezért ment.

Arday Attila
2015. 06. 19. 13:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem fáj már a lába, viszont a sérülés miatti kihagyás még látszik rajta. A gyorsasága hiányzik. Ha nem is hozta még a tőle megszokott első helyeket, azért nem mosták fel vele a padlót, második és harmadik helyeket ért el a nemzetközi versenyeken” – mondta olimpiai bajnok kalapácsvetőnkről menedzsere, egyben a szövetség sportigazgatója, Spiriev Attila.

Amikor arról beszéltünk, nem lenne-e szerencsésebb jegelni (mármint Krisztiánt), az augusztusi, pekingi világbajnokságig (vagyis eltüntetni a vetélytársak elől és csendben bombaformába hozni, vigyázva az egészségére), a sportigazgató úgy felelt: „A gyorsaságát éppen a versenyzés hozhatja vissza”.

A legerősebb embereit, köztük az olimpiai ezüstérmes diszkoszvetőt, Kővágó Zoltánt bevető magyar csapat Bulgária, Ciprus, Dánia, Horvátország, Izland, Szerbia és Szlovénia versenyzővel küzd meg Stara Zagorában.

A formába hozás részeként Pars Krisztián június végén Turkuban, később Wroclawban is elindul, majd a július hetedikei Gyulai-memorialon vesz részt Székesfehérváron, ahol a világbajnok lengyel Pawel Fajdek is az ellenfele lesz. Pars Krisztián célja, hogy megszerezze Magyarország első világbajnoki aranyát, lehetőleg idén nyáron.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.