Roland Garros: Djokoviccsal döntőzik Wawrinka

Novak Djokovic 3-2-re nyert ötszettes küzdelemben a tornán harmadikként kiemelt brit Andy Murray ellen.

2015. 06. 06. 13:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két sztár külön párharcában előzetesen 18-8-ra vezetett Djokovic, aki az utóbbi hét mérkőzésüket megnyerte. Így indult a pénteki csata is, amelyben a salakon idén egyformán veretlen játékosok közül a nyolcszoros Grand Slam-bajnok szerb az első, majd a második szettben is 6:3-ra kerekedett felül. Azután viszont a két GS-serlegnél tartó skót szépített egy 7:5-ös részsikerrel, majd a negyedik játszmában 3:3-ra álltak, amikor a sötétedés és a közelgő vihar miatt a tornaigazgató a meccs felfüggesztése mellett döntött.

A szombati folytatás nyitányaként mindkettő nyerte saját szervajátékát, majd 5:5-nél Murray elvette a szerb adogatását, s újabb 7:5-tel kiegyenlítette a mérkőzés állását, így következhetett a döntő játszma. Ebben viszont már Djokovic dominált, aki rögtön elvette Murray szerváját, s elhúzott 3:0-ra. A brit egy gémet még meg tudott nyerni, többre azonban nem tellett erejéből, a szettet 6:1-re, a mérkőzés egészét pedig négy óra kilenc perc alatt 3-2-re hozta a szerb, így ő csaphat össze a fináléban a másik elődöntőből továbblépett Wawrinkával.

Eredmény, elődöntő:

férfiak:
Djokovic (szerb, 1.) – Murray (brit, 3.) 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1

pénteken játszották:
Wawrinka (svájci, 8.) – Tsonga (francia, 14.) 6:3, 6:7 (1-7), 7:6 (7-3), 6:4

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.